Interim-coach Belhocine na nieuwe paars-witte nederlaag: “Het kwaad zit dieper en we hebben tijd nodig, maar voetbal kent geen medelijden”

BELGA
Karim Belhocine (40) stond voor de opdracht om Anderlecht na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck op minder dan één week tijd opnieuw aan het voetballen te krijgen. Een haast onmogelijke klus zo bleek, het werd zelfs nog pijnlijker. Paars-wit verloor bij Moeskroen. “Het kwaad zit dieper.” 

Interim-coach Karim Belhocine had vijf dagen de tijd om zijn ideeën over te brengen op de spelersgroep en iedereen terug aan vertrouwen te laten winnen. Het gehoopte schokeffect na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck bleef echter uit. Anderlecht verloor terecht op het veld van Moeskroen. 

“We hadden nochtans alles goed voorbereid”, vertelde de Franse Algerijn voor de microfoon van de Pro League. “Maar we slikten snel twee tegengoals en kwamen zo in een negatieve spiraal terwijl Moeskroen één van z’n beste matchen van het seizoen speelde. Dan wordt het moeilijk uiteraard. Qua mentaliteit zag ik een goede reactie in de tweede helft, maar we leden nog steeds te veel balverlies. Dat is normaal bij een team dat twijfelt. Je kan niet alles veranderen op minder dan één week tijd. Het kwaad zit dieper, maar voetbal kent geen medelijden.” 

Belhocine neemt tot januari de taken van coach op zich, nadien wil Anderlecht uitpakken met een grote naam als nieuwe trainer. “Ik heb tijd nodig, maar die heb ik niet. Maar ik ben niet het belangrijkste. We kunnen deze situatie nog tegen het einde van december omkeren, zodat de spelers met de beste basis in januari kunnen starten. Als ik de spelers zo zie, doet me dat pijn. Maar ik zal elke dag vechten om die laatste match van het jaar (Anderlecht ontvangt donderdag Waasland-Beveren, red) toch te winnen. Dan kan ik vertrekken - of misschien niet - met het goede gevoel dat we terug op het juiste spoor zitten. Dat verdienen de jongens.” 

Photo News
BELGA
Photo News10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dretie munkies

  Waarom ze wachten om de nieuwe trainer bekend te maken is me een raadsel : ze hebben die toch al een tijdje geleden ingelijfd ? Jawel Pär Zetterberg !

 • freddy peleman

  scouts en de opleiding jeugd waar zijn die mee bezig Het is daar een kindertuin geworden van spelers die er nu instaan die zelfs niet meekunnen in amateursvoetbal

 • Guido Volkaerts

  Toch vreemd dat Belhocine mag blijven na het ontslag van Hein, hij was tenslotte toch uitgekozen door Hein die Belhocine kende van bij Kortrijk. Hij is in alle geval niet de man die een zwalpend Anderlecht terug op de rails gaat krijgen. Anderlecht is in alle niveaus ziek, zowel het bestuur, managing, technische staf, coaches als spelers en dat gaat héél veel tijd vragen om van de knoeiboel van Coecke terug een ploeg te maken met inhoud...

 • kurt mannaert

  Je kan géén mirakels verwachten als het enige wat ter beschikking is derderangs voetballers zijn die zelf in 1ste provenciale niet zouden mee kunnen. Niemand uit de kern zou ooit een contract bij Anderlecht of enige andere eerste klasse mogen gekregen hebben.

 • Alysea Brabori

  Hopelijk na 20 jaar flaterende transfers kan Anderlecht eindelijk nog eens deftige scouts aanstellen ... Ik zou daarin investeren vooral & al die prehistorische zakkenvullers eruit

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00