IN BEELD. Kompany en co op oefencomplex van Anderlecht in Neerpede

Kompany en Munienge bij aankomst op Neerpede.
Gianni Barbieux Kompany en Munienge bij aankomst op Neerpede.

Twee dagen na de nederlaag tegen Racing Genk (1-0) bliezen de spelers van Anderlecht verzamelen op het oefencomplex in Neerpede. Daar stond een training op het programma. Onder anderen reservedoelman Frank Boeckx, flankaanvaller Francis Amuzu en T1 Simon Davies stuurden in de voormiddag hun bolide de parking van trainingscentrum op. Die laatste toonde zich wel strijdvaardig. “We moeten zondag winnen”, zei de Welshman bij zijn aankomst tegen een jeugdspelertje. Anderlecht moet volgende week tegen Standard proberen om zijn slechtste competitiestart ooit af te wenden.

Ook speler-manager Vincent Kompany is overigens van de partij. Kompany, die tegen Genk een blessure aan de hamstrings opliep, werd door zijn persoonlijke assistent Rodyse Munienge naar Neerpede gebracht. Gisteren raakte bekend dat Kompany niet tijdig fit zal raken voor de interlands van de Rode Duivels tegen San Marino (6/9) en Schotland (9/9).

Francis Amuzu.
Gianni Barbieux Francis Amuzu.
Reservedoelman Frank Boeckx arriveert op Neerpede.
Gianni Barbieux Reservedoelman Frank Boeckx arriveert op Neerpede.
Simon Davies.
Gianni Barbieux Simon Davies.
Simon Davies.
Gianni Barbieux Simon Davies.
Gianni Barbieux
Elias Cobbaut en Luka Adzic.
Simon Mouton Photo News Elias Cobbaut en Luka Adzic.
Elias Cobbaut en Luka Adzic.
Simon Mouton Photo News Elias Cobbaut en Luka Adzic.
Frank Boeckx bij zijn vertrek.
Simon Mouton Photo News Frank Boeckx bij zijn vertrek.
Luka Adzic (rechts).
Simon Mouton Photo News Luka Adzic (rechts).
Alexis Saelemaekers.
Simon Mouton Photo News Alexis Saelemaekers.
Albert Sambi Lokonga (links)
Simon Mouton Photo News Albert Sambi Lokonga (links)16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederik Janssens

  Als ze na de matchen tg drie topploegen(Standard, Antwerp, Brugge) nog altijd niet kunnen winnen mag Kompany zijn systeem Guardiola eindelijk eens laten varen. Dan kunnen ze eindelijk eens ptn beginnen pakken. Langer mogen ze niet meer wachten. Kompany heeft tijd genoeg gehad.

 • bert verhaert

  Vader Vlap verwondert zich over de haat die jegens Kompany van de tribunes rolt tijdens de match in Genk. Misschien moeten we ons als Belgen eens afvragen of het neerhalen van een absoluut uithangbord het Belgisch voetbal in het buitenland in een gunstig daglicht plaatst. Mensen die nieuwe trends zetten (jeugdwerking) moeten we koesteren! Ik zie momenteel geen enkel ander waardevol initiatief om op termijn de kloof met grotere voetballanden te verkleinen. En ja ... dit vergt tijd.

 • Joris Bemoeyaert

  Kompany zag er toch bij heel wat tegendoelpunten niet te goed uit. Maar ze hebben bij zijn intrede verwacht dat hij defensief alles ging oplossen. Niet dus. En scoren lukt ook bijna niet. En zo gaat de bal aan het rollen en blijven de kritieken maar komen. Maar eerlijk gezegd, Chadli, Nasri, Kompany, je zou er toch wel meer van verwachten.

 • Gunther Hauwaert

  Bla bla bla, je mag het mooiste tiki-taki voetbal brengen van de wereld, op het einde van de match telt enkel dit, zorgen dat je net 1 doelpunt meer gescoord hebt dan je tegenstander. Niet meer, maar ook niet minder. Blijkbaar snappen die paljassen die het nu voor het zeggen hebben dit echt niet. Waar is mijn club heen waar ik al 25 jaar naar ga kijken : thuis, uit, binnen- en buitenland.

 • Freddie Heremans

  Ja lans de zwans, zo is dat. Elke scheet die Kompany en zijn ilustrrebgevolg laat, lees je hier. Voor nieuws over alle andere clubs, zich wenden oo hun website.