Iedereen blij: Derrick Luckassen extra jaar bij Anderlecht

Derrick Luckassen
BELGA Derrick Luckassen
Anderlecht heeft alle handtekeningen gezet voor een nieuwe uitleenbeurt van Derrick Luckassen (25, PSV). Iedereen tevreden.

Zoals geweten zit paars-wit krap bij kas, makelaars noemen het dan ook een krachttoer van sportief manager Peter Verbeke dat Derrick Luckassen aan, zo wordt gezegd, “aantrekkelijke voorwaarden” aan boord blijft. Een aankoopoptie is daarentegen niet voorzien.

Anderlecht en Luckassen wilden ­absoluut met mekaar door, terwijl PSV wist dat de speler “nooit meer voor hen wilde spelen”, wat maakt dat een overeenkomst een evidentie leek. Dat was het evenwel niet, mede door de contractsituatie van Luckassen bij de lampen­club. Hij lag er slechts vast tot en met 2022, waardoor PSV vreesde om komende zomer in een slechte onderhandelings­positie te zitten.

Photo News

In Eindhoven verkoos men een definitieve transfer, wat Anderlecht nu niet kon en waar de markt zich niet tot leende, dus heeft Luckassen finaal verlengd in het Philips Stadion (tot 2023). Daardoor was een huur plots wel een mogelijkheid. RSCA wierp zich verstandig op als de ideale partner om Luckassens marktwaarde op peil te houden of zelfs te doen stijgen.

Anderlecht, Luckassen & PSV: everybody happy.

Vincent Kompany mag Luckassen vandaag op training verwel­komen, ­zaterdag speelt hij mee in de dubbele confrontatie tegen Saint-Étienne.

BELGA2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Holvoet

    Terwijl de Belgische topploegen zich versterken is Anderlecht al weer blij dat ze iemand kunnen huren. Voor de supporters wordt het weer één lange lijdensweg volgend seizoen met Play off 2 als resultaat.

  • David Van Petegem

    Verhogen of op peil te houden? Op de Europese velden zal hij wellicht geen furore maken, want daarvoor zijn ze wat zwakjes.