Huiszoekingen in informatieonderzoek verkoop Anderlecht

Luc Deleu.
Photo News Luc Deleu.
Speurders hebben twee weken geleden huiszoekingen uitgevoerd bij de advocatenkantoren Clifford Chance in Brussel en Van Landuyt & Vennoten in Dilbeek, waar de ex-advocaat van Anderlecht Luc Deleu werkt. Dat berichten De Tijd en L’Echo vandaag.

Dat gebeurde in het kader van het lopende informatieonderzoek naar de overname van de voetbalclub Anderlecht door Marc Coucke eind 2017. 

Beide kantoren bevestigen de passage van de speurders en zeggen mee te werken. Het gerecht wil vooral checken of bepaalde partijen bewust zijn benadeeld. In laatste instantie moest Marc Coucke zijn bod van 75 miljoen op 100 procent van de aandelen met 5 miljoen verhogen om het pleit te winnen van Ghelamco-baas Paul Gheysens. De speurders vragen zich af waarom het oude Anderlecht-bestuur 11 miljoen euro liet schieten.

Marc Coucke.
BELGA Marc Coucke.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mie Van Gestel

  Erwin Van Roy,Coucke was toch ook betrokken bij de verkoop en heeft het zelf gekocht?Is dat dan niemand van het huidig bestuur?Waarschijnlijk hebt jij wel kennis over de zaken.En halve waarheden kunnen paarse supporters ook vertellen hoor.

 • Erwin Van Roy

  Alfons Moons het onderzoek gaat hem over het feit waarom het vorige bestuur voor 11 miljoen minder verkocht heeft. En niet over het huidige bestuur. Mss eerst kennis over de zaken hebben voor je mensen schoffeert met leugens te verkondigen want daar zijn de Club supporters goed in leugens verkondigen of halve waarheden. Met kennen uiteindelijk niets van de feiten

 • Guido Janssen

  Niemand weet van iets. Toch zijn er meer dan een zaken afgehandeld. Belgie zullen we zeggen. Hoe anders.

 • alfons moons

  Begin te zoeken bij Kompany/Obama en zijn slippendragers ! Laat het voetvolk gerust !