Exclusief voor abonnees

Hoofd opleiding Kindermans ziet liefst 11 jeugdproducten in A-kern Anderlecht: "Onze aanpak vergt lef"

© Philip Reynaers / Photonews
Verjongen en toch swingen: Anderlecht deed het op Kortrijk. En het wil er de norm van maken, zegt directeur jeugd Jean Kindermans. "Zijn de buitenlanders beter?"

"Ik ben een wijnliefhebber", aldus Jean Kindermans, hoofd van de Anderlecht-opleiding. "Maar dat betekent niet dat ik een kenner ben. (lacht) Een fles van vijftig of één van tien euro: misschien ga ik het verschil niet eens proeven, vandaar dat ik niet oordeel over wijn. Wat ik wil zeggen: het is jammer dat er velen zijn die niks kennen van jeugdbeleid en tóch kritiek leveren. En ja, dan vind ik dergelijke opmerkingen ambetant. Het zorgt voor een foute perceptie, terwijl onze succesverhalen talrijker zijn. Dat zijn objectieve statistieken, geen gissingen."

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • daniel soers

  Een jeugdbeleid is een zeer moeilijk item. De juiste mix vinden in een A kern hangt van vele factoren af. De ups en downs van de jeugd, wie gaat ze opvangen en hoe? Geduld is soms een goede deugd maar niet iedere jeugdspeler of ouders hebben dit. De 3 de internationale wedstrijd kan een waarde meter worden en zal duidelijkheid kunnen brengen dus afwachten?

 • Peter Thys

  blijkbaar is de Coeckendoos al leeg daar bij Anderlecht, voor die jonge gasten jullie gun ik het alvast !

 • RAY Robaye

  Jongens met veel PASSIE die zullen altijd maken. Gebruik deze spelers, zij zijn de toekomst en niet zo duur.

 • Marius Verhaegen

  Eigen jeugd motiveren 'hier zijn ook toptalenten 'en ze vooral met de voeten op de grond houden'want als men voor het geld in een diepe put beland dan is het nog erger om eruit te kruipen mgv Marius verhaegen

 • Geert Minjauw

  het zijn dus producten, geen jonge spelers... iets dat moet opbrengen... voetbal is allang geen sport meer maar een grote industrie waar producten gemaakt worden....