Hoe Kompany drie weken geleden bij Michael Verschueren thuis zijn ja-woord gaf aan Anderlecht

Van l naar r: technisch directeur Frank Arnesen, Kompany, voorzitter Coucke en sportief directeur Michael Verschueren tijdens een tactische bespreking. “Onze visie loopt gelijk: attractief voetbal en vooral spelen met de jeugd.”
RV Van l naar r: technisch directeur Frank Arnesen, Kompany, voorzitter Coucke en sportief directeur Michael Verschueren tijdens een tactische bespreking. “Onze visie loopt gelijk: attractief voetbal en vooral spelen met de jeugd.”
Straffe stunt van Anderlecht, dat gisteren Vincent Kompany voor de komende drie jaar haalde als speler-coach. Een heuse coup van paars-wit, waaraan heel wat werk aan vooraf is gegaan en uitmondde in een vergadering bij Michael Verschueren thuis.

Drie weken geleden gaf Kompany, bij Verschueren thuis, zijn ja-woord aan Anderlecht. “Dat moment ga ik nooit vergeten”, aldus Coucke. Verschueren, die verwacht dat Kompany doorgaat bij de Rode Duivels tot het EK in 2020, evenmin: “Vincent is de juiste man op de juiste plaats. Hij is een stuk van ons verleden, maar ook onze toekomst.” Coucke vult aan: “Zijn analyses maakten indruk, dit heeft alles om te slagen. De terugkeer van ­Vincent is een verrijking voor gans het ­Belgische voetbal. (grijnst) Met voor Anderlecht liefst zo snel mogelijk ­succes. 

Voor het geld moet Kompany het in elk geval niet doen - dan was hij ­beter in Azië of de woestijn gaan spelen. “Dit is voor Vincent niet de meest interessante deal”, lacht Coucke, die van Kompany wellicht wel de bestbetaalde coach in de clubgeschiedenis maakt. “En voor ons is het niet de goedkoopste, maar eigenlijk hebben we in deze niet zozeer over de centen gepraat.” Des te meer over RSCA 2.0, zegt Ver­schueren: Ons project spreekt hem nu eenmaal aan.”

Vincent Kompany op zijn afscheidsfeestje zaterdagavond in Manchester.
Photo News Vincent Kompany op zijn afscheidsfeestje zaterdagavond in Manchester.

Wat daarnaast meespeelde: het idee dat Kompany trainer kon ­worden. Hij wil een missie vervullen: wereldtop worden als T1. Naar het voorbeeld van de Spanjaard Pep Guardiola, met wie hij sinds 2016 samenwerkte bij City. “Ik heb de afgelopen drie jaar zoveel geleerd van een ongelooflijke manager”, schreef Kompany op Facebook. “Guardiola bracht me de liefde voor het spel ­terug. Ik heb al zijn lessen geanalyseerd, bestudeerd en in me opgenomen. Manchester City speelt het voetbal dat ik wil spelen. Dat wil ik nu ook gaan overbrengen bij Anderlecht.”
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emil ledure

  Joel Rogiers ! Ze kunnen geen trainer meer betalen met diploma..

 • Wim De Ronne

  Ben benieuwd om een organigram van de nieuwe Anderlecht organisatie te zien. Kompany wordt ‘manager-speler’ (mag geen hoofdtrainer zijn). Hoeveel managers-niveaus hebben we hier nu - een echt Mexicaans leger waar niemand verantwoordelijk zal zijn.

 • Ben Schaeken

  Als men alleen al spreekt over shirtverkoop en merchandising is dit een voltreffer. Zijn trainerscapaciteiten zal idd nog moeten blijken. Maar met een palmares en persoonlijkheid als Vinny geloof ik wel dat hij de spelers op 1 lijn kan krijgen. Verder denk ik dat zijn contacten samen met die van Arnesen niet onderschat dienen te worden. De toekomst zal het uitwijzen. Een nieuw Rsca truitje van Kompany zal bij mij alvast niet ontbreken.

 • joel Rogiers

  Moet hij geen diploma hebben...??

 • Johan Baele

  Een strategische zet die nu al de wereld rond ging. Alleen dat al is een deel van het succes, nog voor alles begonnen is. Top !