Exclusief voor abonnees

Hoe Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt de koers binnen RSCA én het Belgische voetbal wil veranderen: “Transfers zijn een vorm van mensenhandel”

‘Anderlecht zal nog spelers kopen en verkopen als ik er ben, maar het is een aspect van het voetbal dat mij afstoot. Maatschappelijk is dat niet oké.’
RV ‘Anderlecht zal nog spelers kopen en verkopen als ik er ben, maar het is een aspect van het voetbal dat mij afstoot. Maatschappelijk is dat niet oké.’
Waarom stapt een jonge vader, voorzitter van een van de grootste Vlaamse sportbonden én van de VDAB, in het wespen­nest van het voetbal en wordt CEO van het uitgewoonde Royal Sporting Club Anderlecht? “Om mijn club er bovenop te helpen en het voetbal van binnenuit te veranderen”, zegt Karel Van Eetvelt (54) in een interview met De Morgen. In alles wat hij doet, zit naar eigen zeggen een stukje maatschappelijk engagement. “Dat ik daarmee uitgelachen word? Daar trek ik mij geen ballen van aan." 

Toen Karel Van Eetvelt eind december een eerste keer van Wouter Vandenhaute hoorde dat die in hem de nieuwe CEO van Anderlecht zag, belde hij een gemeenschappelijke kennis, een grote naam in de topsport.

“Een half uur hakte hij in op het voetbal. Niks deugde aan die sport, aan het hele voetbal­bestel, het was alleen kommer en kwel. Nadat hij uitgeraasd was, zei ik: ‘Boodschap begrepen, ik blijf daar beter weg.’ Weet je wat die zei? ‘Neen, je moet het doen. Niet slecht dat iemand als jij daar in stapt.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roland Vanrafelghem

  In feite als men het goed na gaat , dan is het zo goed als te vergelijken met een beestenmarkt . Kan zoiets blijven duren , kopen verkopen voor zulke bedragen ! Dit moet anders kunnen voor veel minder , zowel voor belgen als buitenlanders . Die makelaars maken het voetbal kapot !! Volgens mij blijft dit niet duren , het zal zeker keren , zal geen tien jaar meer duren ! Vanrafelghem Roland

 • johan schatteman

  Ze kunnen geen Belgische topspelers meer aantrekken omdat ze allemaal Anderlecht de deur wijzen en buitenlandse clubs trekken hun jeugd weg met echte beloften en geld en na jaren van zelf de andere ploegen te hebben beroofd is het nu plots allemaal mensenhandel.

 • Chris Marien

  Inderdaad , betaal normale lonen Dit is er al jaren over en dan verschieten ze dat er zijn die naast hun schoenen beginnen lopen . Al bij al triestig

 • Ahmed Amrani

  Als CEO van een club uit de lagere regionen van de competitie krijgt hij wel veel aandacht. Het is wel allemaal onzin, maar zo neemt die plaats voor nieuws over de topploegen in.

 • Davy Dewitte

  Hij zal het allemaal gratis doen