Het stormde in Anderlecht na bekerexit, Marc Coucke trok fel van leer tegen sportief departement

Photo News
Het heeft gestormd vrijdag in Anderlecht. Marc Coucke, donderdagavond na de bekeruitschakeling tegen Club Brugge nog relatief mild, trok in Neerpede fel van leer tegen zijn sportief departement. 

Niet zozeer de uitschakeling, wel de manier waarop was de voorzitter een doorn in het oog. “Té weinig inzet”, vond Coucke, maar ook te weinig spelers die progressie maken. De voorzitter had het niet alleen over de jonge jongens, ook over spelers als Vlap, Zulj en Roofe. “En dat is toch de verantwoordelijkheid van de technische staf”, vond hij.

Coucke eiste een reactie tegen Racing Genk. En die kwam er ook. Vlap, totaal onzichtbaar tegen Club Brugge - hij won niet één duel - stond in de basis. Onverwacht en dus ook ondenkbaar dat hij met twee goals tegen Genk de matchwinnaar zou worden... Ook Kompany startte tegen Genk. Twee wedstrijden in vier dagen? Als dat maar goed komt. Maar in de wedstrijd van de laatste kans op PO 1 wilde de kapitein toch nog maar eens een risico nemen. Kompany hield het de hele wedstrijd vol, de eerste keer trouwens dat Anderlecht een wedstrijd wint met z’n kapitein de volle 90 minuten op het veld.

De felgeplaagde Anderlecht-fans konden eindelijk nog eens juichen. En ook bij bestuur en staf viel een diepe zucht van opluchting. Het wordt dan toch nog een gezellige kerst ten huize Coucke en Verschueren. Op vijf punten van de zesde plaats: Anderlecht doet weer mee voor play-off 1.

BELGA
BELGA29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • wim rooyakkers

  Met geld kan men veel kopen,maar niet alles.

 • janpiere ledure

  Ja bij ons in Brugge kan dat geen kwaad . We halen ne speler er af en zetten een andere op en het blijft evengoed draaien.

 • Gaston Lenaerts

  Het proces van kompany? Ik zie niet veel meer van zijn proces tegen genk. Spelers lijken eindelijk verlost van het trage opbouwspel opgelegd door kompany en schijnen eindelijk vrij te kunnen voetballen. Proces???

 • Steven Moreels

  Antwerp mét of zonder Mbokani, das een hemelsbreed verschil Zonde dat Anderlecht de boot afhield, want hij wou écht komen Maar ja, de jonkies zullen het moeten doen tegen die beren van den Antwerp Ik hou mijn hart vast WASILEVSKI, WAAR ZIJT GIJ???!

 • Erik Audenaert

  André Christiaens , zonder Messi stond Barcelona halverwege in de stand in Spanje en zonder Neymar & Mbappé stond PSG niet op de eerste plaats met zoveel voorsprong op de tweede en zo kan ik nog verder gaan .