Het probleem-Trebel: zijn buikspieren

Geen mentale zorgen voor Anderlecht-middenvelder, wél fysieke hinder

BELGA
Bevestigd: er ís een probleem-Adrien Trebel (27). Niet mentaal, wel fysiek: de Anderlecht-middenvelder heeft last aan de buikspieren en haalt daardoor niet zijn niveau.

"De motor sloeg niet meer aan." Namen noemde Hein Vanhaezebrouck na het puntenverlies tegen Antwerp (1-1) niet, maar een béétje waarnemer wist dat de Anderlechtcoach naar zijn centrale middenveld wees. Mocht zich aangesproken voelen: Adrien Trebel, andermaal matig - tegen Club was het ook al magertjes. Je hoorde de fans zo denken: "Is dát onze grootverdiener?"

Trebels makelaar Nicolas Onissé, die samen met Mogi Bayat een dik contract voor Trebel bedong, zucht: "Decompressie? Grootheidswaanzin? Neen... Adrien is een superprof." Dat valt ook binnen Neerpede te horen. Trebel werkt zelfs harder na zijn verlenging: hij wil tonen dat hij de financiële inspanningen van het bestuur waard is. Alleen wil zijn lichaam momenteel niet mee.

Adrien Trebel bij zijn contractverlenging bij Anderlecht, met Mogi Bayat en Luc Devroe.
RV Adrien Trebel bij zijn contractverlenging bij Anderlecht, met Mogi Bayat en Luc Devroe.

Porto, Celtic en Hertha

Navraag leert ons dat de Fransman al twee weken sukkelt met de buikspieren. In de aanloop naar Antwerp zou Trebel zelfs geen drie keer op het oefenveld gestaan hebben, maar moest hij zich beperken tot individueel werk in de fitnesszaal. Naar verluidt kreeg hij zelfs een inspuiting om de aftrap te halen. Verre van ideale omstandigheden om topprestaties te leveren. Dat Trebel desondanks speelde, heeft in eerste instantie te maken met zijn eigen ingesteldheid - hij wil zijn ploegmaats niet in de steek laten. En dus gaf Hein twee keer toe aan Trebels vraag om te starten.

Maar waarom was Vanhaezebrouck dan zo streng voor Trebel? Simpel: het was voor de trainer een ontgoocheling om te zien dat zijn speler, ondanks de weinige trainingssessies, niet zijn gebruikelijke niveau haalde en hij zo niet kon winnen. De uithaal betekent niet dat er ruis op de relatie zit: voor Hein is Trebel samen met Sven Kums en Frank Boeckx, één van de drie aanvoerders, nog steeds onmisbaar (indien fit). Vandaar ook dat RSCA hem absoluut wilde houden. Er was interesse van Celtic, FC Porto en Hertha Berlijn, biedingen van 8 miljoen euro werden geweigerd.

Hoe dan ook is de blessure van Trebel niet zorgwekkend. Anderlecht meent dat de speler tijdens de interlandbreak volledig zal herstellen - de voorbije dagen voelde hij al beterschap in vergelijking met één week eerder. Bijgevolg moet hij klaar zijn voor het moeilijke tweeluik tegen Racing Genk en ex-club Standard en de belangrijke Europese verplaatsing naar Spartak Trnava.

Kums staat klaar

Mocht Trebel toch een terugslag kennen, dan is er tegen Genk wel een waardige vervanger: Sven Kums. Tegen Antwerp was hij nog niet fit genoeg om titularis te zijn na een heupblessure, maar in de entourage van de voormalige Gouden Schoen klinkt het dat Kums stilaan zijn beste vorm benadert. Vanhaezebrouck zal het graag horen: éindelijk wisselmogelijkheden als de motor hapert.

ANDERLECHT, BELGIUM - SEPTEMBER 2 : Adrien Trebel midfielder of RSC Anderlecht looks dejected pictured during the Jupiler Pro League match between RSC Anderlecht and Royal Antwerp FC on September 02, 2018 in Anderlecht, Belgium, 2/09/2018 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
Photo News ANDERLECHT, BELGIUM - SEPTEMBER 2 : Adrien Trebel midfielder of RSC Anderlecht looks dejected pictured during the Jupiler Pro League match between RSC Anderlecht and Royal Antwerp FC on September 02, 2018 in Anderlecht, Belgium, 2/09/2018 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • andre PAPPAERT

  Het is niet TREBEL, zou overal op het veld moeten zijn, maar, wat doet KUMS OP HET VELD, voor Antwerp komt hij zelf niet in de basis, vertraagd het spel, het zal er niet op beteren bij Anderlecht. Zolang Hein trainer is. De beste man moest op de bank van Hein voor KUMS zogezegd met tandpijn, laat mij niet lachen, een sterk middenveld ontbreekt er bij Anderlecht, met werkers zoals Trebel, maar zeker geen KUMS, Er zijn veel beter spelers bij Anderlecht dan KUMS

 • Gaston FOUBERT

  Ten tijde van Antoine was clubke een grote ploeg, zelfs Europees, met faire supporters in kostuum met klak op de kop. Nu zijn het halve hooligans en terroriseren ze de sociale media met schelden en verwijten tegen al wie niet hun hautaine meningen deelt. En zo het waar is dat de helft van de titels van RSCA gekocht zijn, dan zijn het er nog meer dan die van clubke.

 • Gaston FOUBERT

  Varhaeghe is druk bezig VDS in te halen met omkopen en hij heeft er meer middelen voor blijkbaar, niet alleen de scheidsrechters. En nee Dirkske, in de tijd van Antoine was Club nog een grootheid, zelfs Europees, wat nu al helemaal niet meer het geval is, op het belachelijke na.

 • Dirk Van der Weeën

  Foubert de club van Antoine staat ondertussen al veel verder dan toen,die van Constant gaat er dag na dag op achteruit.En btw ik zou niet weten wat ik aan Ludo Thibos zou moeten vragen,maar hij slaat wel de nagel op de kop.

 • françois troch

  ik denk niet dat de fans dat denken, Trebel werkt veel te hard kan dat geen 90 min volhouden wat normaal is, hij moet spelen voor drie