Hein over de fans: "Geen commentaar"

Photo News
Wie dacht dat Hein Vanhaezebrouck nóg eens over de Anderlecht-achterban zou spreken, kwam bedrogen uit. "Ik ben hier om over Zagreb te praten." Aandringen had geen zin.

Tot drie keer toe herhaalde hij de woorden: "Geen commentaar." Liever wilde Hein Vanhaezebrouck niet meer babbelen over de supporters. Nochtans had hij dat na STVV wel gedaan - "Men is hier nooit tevreden, we zouden graag meer steun krijgen", klonk het toen. Die woorden vielen slecht bij de fans, zij eisten nadien excuses, vanmiddag kwamen die er dus niet.

"Anderlecht van Kroatië"

Dinamo Zagreb, dat op de openingssspeeldag makkelijk de maat nam van Fenerbahçe (4-1) kwam wel aan bod. "Het Anderlecht van Kroatië", toeterde Hein. "En een sterke ploeg. We moeten Trnava rechtzetten, we gaan vol voor winst. Ik voel dat het geloof bij de spelers in een goeie afloop aanwezig is."

Dat bleek ook op training, aldus Vanhaezebrouck. "De ballen vlogen vlot binnen, we besteden daar heel veel aandacht aan. Ik hoop dat dat nu ook een vervolg zal krijgen tijdens de wedstrijden."

Photo News

Anderlecht is volgens coach van Dinamo Zagreb "een instituut in België"

Nenad Bjelica, de coach van de Kroatische kampioen, heeft daags voor het treffen in het Constant Vanden Stockstadion mooie woorden voor paars-wit. "Ook al gaan ze momenteel door een moeilijke periode, Anderlecht beschikt over grote spelers. Het is een grote club, een instituut in België. Wij hebben respect voor hen, maar wij zijn hier om te winnen. Ik geloof in onze kwaliteiten."

Dinamo begon twee weken geleden uitstekend aan de groepsfase met een 4-1-zege tegen Fenerbahçe. Anderlecht leed dan weer een pijnlijke 1-0-nederlaag bij het Slovaakse Spartak Trnava.

"Ik geloof niet dat de match van morgen al een sleutelmatch in groep D wordt", vervolgde de 47-jarige Bjelica. "In het beste geval zullen wij zes punten hebben en dan zijn er nog vier matchen te spelen. We zullen op het einde de rekening maken."

Kévin Théophile-Catherine, de 28-jarige centrale verdediger van Zagreb, was twee jaar geleden al in Anderlecht. Hij droeg toen het shirt van Saint-Etienne, dat op de slotspeeldag met 2-3 won in het Astridpark. Beide teams waren al zeker van kwalificatie.

"Dit wordt een heel ander verhaal", zegt de Fransman. "De ploeg van Anderlecht heeft heel wat wijzigingen ondergaan en de context is anders. Ook al was het voor mij persoonlijk een mooie souvenir, ik heb er niet over gesproken met mijn nieuwe teamgenoten bij Dinamo Zagreb."

BELGA6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • GEERT VAN MEENEN

  Hieronder geen fans van Anderlecht. Hein heeft gelijk. Je moet je ploeg steunen in plaats af te breken. Zie het artikel van Paul Van Himst. Prima ! Sommigen "supporters" verlagen zich deze week, tot het uiterlijk van de trainer. Een andere trainer zal het niet beter doen.

 • Rudy Claes

  't Is best zo .... maar wat als jullie morgen niet winnen van Zagreb ?

 • Didier BRIGLIA

  Hahaha hij kan en mag niks zeggen van de fans.De fans betalen zijn wedde.T'is géén trainer voor anderlecht en het grootste^probleem is de spelers,deze kern is niet om in 1A te spelen ze horen thuis in 3A.Devroe en coucke zijn de grootste schuldigen.

 • Michiel Everaerts

  Vrijdag exit Hein: donderdag verlies!

 • Willem Felke

  Ik geef Heintje nog een 3-tal weken