Harde kern Anderlecht legt grieven voor aan Verschueren tijdens “constructief” overleg

Teammanager Gunter Van Handenhoven begroet de harde kern op Neerpede.
Photonews Teammanager Gunter Van Handenhoven begroet de harde kern op Neerpede.

Constructief. Zo omschrijven ze op Anderlecht het overleg met de harde kern. Die stelde voor om volop de kaart van de jeugd te trekken.

Zoals aangekondigd en beloofd heeft sportief manager Michael Verschueren gisteravond de harde kern ontvangen. De afspraak stond al gepland voor de door vuurwerk stilgelegde competitiewedstrijd op Standard. Op Anderlecht spreekt men van een constructief onderhoud. Verschueren luisterde naar de grieven van de supporters en legde hen de toekomstplannen uit. Ook vroeg hij om het team op een positieve manier te steunen.

De supporters, die niet in een vijandige sfeer op bezoek kwamen, traden tegenover Verschueren analist en ex-speler Philippe Albert bij. Die opperde in onze maandagkrant om de komende matchen de eigen talenten kansen te gunnen. De fans vinden dat een uitstekend idee, aangezien ze menen dat Europa toch al gaan vliegen is en dat RSCA beter nu al het volgende seizoen kan voorbereiden. Ze lieten dat bijgevolg ook weten aan Verschueren, die ook te horen kreeg dat als er transfers komen, het dan spelers moeten zijn die een directe meerwaarde leveren. Ze eisten ook dat er meer inzet vanuit de spelersgroep komt.

Verschueren vertrouwen

Daarnaast hamerde de harde kern op het belang van Anderlecht-DNA, met Pär Zetterberg als exponent. In de ogen van de supporters moet de Zweed een sleutelrol krijgen in de sportieve structuur, valt op Neerpede te horen. Er is ook veel vertrouwen in Verschueren, die hoger wordt ingeschat dan Herman Van Holsbeeck.

En Coucke?

En wat met de houding tegenover Marc Coucke? De fans hopen dat Coucke, eenmaal terug uit vakantie in Vietnam, een positief en toekomstgericht signaal stuurt richting achterban.

Vandaag is trouwens ook de Fan Board, de vertegenwoordiging van de fanclubs, uitgenodigd bij Michael Verschueren. Er zullen ook een paar spelers aanwezig zijn. Wellicht zal de teneur gelijkaardig zijn als gisteravond.

Photonews41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Van Hulst

  reacties, tribunes, Luc of is het dan ook supporter's?

 • françois troch

  overleg met krapuul dat snap ik niet , geef die gewoon levenslang stadionverbod , dat noem ik geen supporters

 • FRANS DE ROUCK

  Maar als Verschueren iets zegt moet men toch oppassen. Hein stond niet ter discutie en zo klonk hett eveneens over Rutten. Een paar dagen later stonden ze op straat. Coucke zal bepalen hoe het loopt en Verscheuren wordt nu uitgespeeld als loopjongen die hetvuile werk moet opknappen. Volgt Verscheuren de weg van Hein en Rutten? Met Koekenbak weet je maar nooit!

 • isabel da silva

  Anderlecht zal niet de laatste ploeg zijn die ten onder gaat aan de gekdwaanzin . Mannetjes aankopen die dlor hun managers aangeprezen worden als "het van de" ?? Waarom niet investeren in eigen talent ? Veel " ploegtjes " in Belgie hebben tallent in huis . Ze leven van idealisme , zowel bij de trainers als de organisatie .DOE iets met deze duizende mensen !

 • Chris Devlaeminck

  Jongens toch, voetbal, de meest overroepen sport ter wereld. In België toch. 't Is maar een spelletje! Niemands leven hangt er van af! Hebben die 'diehard' supporters echt geen ander doel in hun leven? Iets die belangrijker is dan dat stomme voetbal? Waarschijnlijk niet.