Harde kern Anderlecht belooft: “Geen vuurwerkpijlen op veld”

Photo News
Een vruchtbaar gesprek. Vincent Kompany en Michael Verschueren hebben gisteren samengezeten met een delegatie van de harde kern van Anderlecht. De aanwezige supporters konden RSCA meteen geruststellen: zij zullen er alles aan doen om de naar Mambourg meereizende fans rustig te houden. 

Zo kwam de belofte dat er vanuit het bezoekersvak geen vuurwerk op het terrein gegooid zal worden, zelfs niet bij een achterstand tegen Charleroi. Daarnaast herhaalden de supportersvertegenwoordigers hun eindeloze vertrouwen in (het project van) Kompany, waarna de speler-manager zijn visie nog eens toelichtte, zonder daarbij te garanderen dat Anderlecht dit ­seizoen nog play-off 1 of Europees voetbal zal halen. 

Het enige wat de harde kern eist, is dat er op Charleroi geen herhaling komt van de dramatische prestatie van afgelopen weekend tegen Waasland-Beveren (0-0). Na die partij was er protest aan de poorten van het Lotto Park.

Het proces aan de poorten van het Lotto Park.
PJC Het proces aan de poorten van het Lotto Park.
Photo News
Photo News32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bruno Suykens

  Ge kunt er van zeggen wat je wil, maar bij Anderlecht wordt ook gedacht aan de intellectuele kant van de zaak. Iedereen spreekt of debatteert er met iedereen. Het lijkt wel een debatclub in plaats van een voetbalploeg.

 • Urdi De wolf

  Fans moeten eens beseffen dat verliezen ook deel uitmaakt van het spel en geen excuse is om amok te maken.

 • Freddy Van Hulst

  Typisch Belgie waar alles toegelaten wordt. Simpel: vuurwerk op t veld? match gedaan, de gooiers voor de rechter en stadionverbod. Ik heb ooit s gewaagd in Engeland te juichen bij een goal voor de uitploeg terwijl ik in een thuisvak zat. Binnen de minuut hadden de stewards me vast en kon ik m'n paske laten zien aan de politie en mocht ik voor de rechtbank komen (wat ik uiteraard niet gedaan heb).

 • Frederik Janssens

  Niemand vh bestuur die Kompany durft tegen te spreken. Zielig. Hij staat gewoon boven Coucke en Verschueren en mag doen wat hij wil zelfs al trekt het spel op niets. Zelfs als Anderlecht degradeert gaat het bestuur er nog niets van zeggen. Dit is niet normaal meer.

 • Sam Valkenborgs

  Waarom zou je vuurwerk verspillen als er geen vuurwerk op het veld te zien is. Dit Anderlecht wint niet van Charleroi en zal met een slecht gevoel de interlandbreak ingaan.