Exclusief voor abonnees

Guardiola's 'wurgslang' komt naar Astridpark: Kompany wil pressievoetbal van leermeester bij City invoeren

BELGA
Hij zwaaide met lof bij zijn voorstelling. De belangrijkste les die hij heeft opgestoken in de meesterklas van Pep Guardiola: voetbal is een positiespel. Vincent Kompany brengt de inzichten, basisprincipes en de driehoeksgeometrie van zijn leermeester mee naar het Astridpark. Guardiola’s pressievoetbal vergt wel tijd.

Het voetbal van Man City, dat wil hij aanleren en uitdragen. Een schaakspel wil Kompany het niet noemen, maar onder Guardiola is hij er meer en meer van overtuigd geraakt dat voetbal een positioneel spel is: “Het vertoont wel gelijkenissen met schaken. Het komt er op neer dat spelers zich op bepaalde momenten in een wedstrijd bewust moeten zijn van hun positie ten opzichte van de anderen, met of zonder bal. Het wordt meer en meer specifiek. Een paar centimeter naar rechts of naar links, zelfs al ben je ver van de bal, maakt soms een groot verschil.” Klokwerk Pep erin slijpen, is echter een traag en vermoeiend proces.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim De ruyter

  Als ik dit allemaal lees, dan denk ik dat ze Trebel nog goed kunnen gebruiken om pressing te spelen. Veel meer dan Kums. Ze gaan fysieke spelers nodig hebben met goede techniek. Sanneh - Kompany - Bornauw wat een achterhoede gaat dat zijn. Allez daar hoop ik op.

 • Tomy Segers

  Ik denk dat Kompany nog niet doorheeft hoe gierig Marc Coucke is. Zonder goede spelers lukt het plan nooit. En zonder geld geen goede spelers. Beetje hetzelfde verhaal als Duchatelet bij Standard vrees ik

 • Robert Van Renterghem

  Loofwaardige plannen maar RSCA is Man City niet en met de huidige kern lukt dat gewoon niet … De vraag blijft dus hoe en wanneer gaat hij deftige spelers kunnen overtuigen om naar Anderlecht te komen...Zonder versterking gaan ze niet voor de titel spelen maar wèl om de degradatie te vermijden !!!

 • Bruno Gobert

  Mooi gezegd van Siggi Proficiat!! :-).

 • Etienne De Bondt

  Als het van de supporters afhangt zal hij er de tijd voor krijgen, maar of het bestuur (Coucke) hem die tijd en vooral de spelers zal geven is wat anders.