Gerkens baalt na zure nederlaag: "Dit is een klap"

Gerkens in gesprek met Lardot tijdens de 0-2 tegen AA Gent.
Photo News Gerkens in gesprek met Lardot tijdens de 0-2 tegen AA Gent.
De play-offs zijn met een sisser begonnen voor Anderlecht. Tegen AA Gent werd het 0-2, volgens Pieter Gerkens een gevolg van een gebrek aan efficiëntie.

"We hebben voldoende kansen gehad om te scoren, maar die hebben we stuk voor stuk laten liggen", analyseerde Pieter Gerkens. De aanvallende middenvelder van paars-wit keek daarbij ook in de eigen boezem: hij trapte in de openingsfase op de vuisten van Kalinic. "Maken we minstens één doelpunt, dan wordt het een andere match, maar op déze manier was winnen moeilijk."

De titelkansen van Anderlecht kregen door het verlies meteen een serieuze knauw. "Dit is een klap", moest ook Gerkens toegeven. "We wisten op voorhand dat het sowieso moeilijk zou worden om kampioen te worden, maar nu is het alleen maar minder evident geworden. Ach, we moeten het nu gewoon match per match bekijken. Dan zien we wel waar we eindigen."

BELGA



14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • sta van ri

  lois verdonk, dit seizoen heeft Anderlecht alleen maar tegenstand gehad van de scheidsen in tegenstelling tot het o zo grote brugge, elk twijfelgeval bij brugge werd in het voordeel van br... gefloten, en zelfs in de wedstrijden dat ze niet mee speelden werd alles in het voordeel van br...... gefloten, want ik waarschuw de Gent supporters al maar, zondag moet je niet te veel hoop hebben om te winnen je zal hooguit gelijk mogen spelen om jullie zeker niet dichter te laten komen.

 • Gerry Cle

  Alsof DIT club brugge de beste ploeg van België is. Club heeft gewoon geprofiteerd van de malaise bij Anderlecht, Gent, Genk en Standard en dikwijls heeel veel geluk in de laatste minuten.

 • danny buyse

  Mijn eerlijke analyse als Club supporter is dat Gent sedert Yves trainer is de best voetballende ploeg is! Moet er wel bij vermelden dat Anderlecht een strafschop onthouden werd tegen Gent!

 • Peter Debrouwer

  Eet maar nog wat boterhammekes met choco omhoog gevallen Gerkens.

 • Lois Verdonk

  Ondanks alle hulp van de scheidsrechters slaagt Anderlecht er niet meer in om te winnen. De jaren dat de scheidsrechters, zonder hulp van de spelers Andelecht het kampioenschap bezorgde is vanaf dit jaar voorbij.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00