Gemaskerde Russische hooligans vallen fans Anderlecht aan met messen

Hooligans van Dinamo Moskou vielen de Anderlechtfans aan met messen en ander wapentuig
EPA Hooligans van Dinamo Moskou vielen de Anderlechtfans aan met messen en ander wapentuig
Vlaamse supporters in Moskou zijn gisteren hun hotel moeten ontvluchten toen een groep woeste Russische hooligans het bestormde. Het ging om een 40-tal gemaskerde en tot de tanden bewapende relschoppers. "We hebben moeten rennen voor ons leven. Ongezien." Ook andere Vlamingen werden belaagd. Een hallucinante gebeurtenis..

Zo'n 160 Belgische Anderlechtsupporters zijn sinds woensdag in Moskou, voor de terugwedstrijd tegen Dinamo Moskou. De match, omstreeks 18 uur ­Belgische tijd, verliep gisteravond zonder noemenswaardige incidenten, maar na afloop werd het enkele Vlaamse voetballiefhebbers flink heet onder de voeten toen een grote groep plaatselijke voetbalhooligans hun hotel, de Holiday Inn in het centrum van de stad, bestormde.

Vlaming Frank Eeckhout (45), reporter bij deze krant, maakte de bestorming vanop de eerste rij mee. "Ik zat met enkele Vlamingen aan de bar, had net mijn drankje besteld, toen plots een tiental ­Vlamingen - waaronder twee vrouwen en een iets ouder koppel - kwamen binnengelopen. 'Ze zitten achter ons!', schreeuwden ze. Blinde paniek. In één keer komen die mannen door de draaideur ­gestormd. Gemaskerd in wit-blauw, de kleuren van Dinamo. Gewapend met messen, staven, noem maar op." Het was complete verbijstering bij de ­Vlamingen: niemand die zich hieraan had verwacht. De Russische hooligans bleven eerst nog dreigend staan. "Ze bléven maar binnenkomen, wel veertig man", zegt de Vlaming.

En dan brak de hel los. De hooligans bestormden de bar. Een tiental Vlamingen renden voor hun ­leven en stormden via de achterkant van het hotel naar buiten. Ook twee andere hotels waar Belgen zaten, zijn aangevallen door hooligans.

LEES ALLES OVER DE HALLUCINANTE BESTORMING EN VLUCHTROUTE IN HET LAATSTE NIEUWS, HIER OOK DIGITAAL TE VERKRIJGEN
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.