Gekwetste Sylla: "Heb geen angst voor concurrentie bij Anderlecht"

BELGA
"Anderlecht is een mooie club, angst voor de concurrentie heb ik niet", verklaarde Idrissa Sylla op een persconferentie in Neerpede. De Guinese aanvaller komt over van Zulte Waregem en tekende een contract voor 4,5 seizoenen.

Sylla trad zondag nog in de kwartfinales van de Africa Cup aan met met Guinee, dat uitgeschakeld werd door Ghana. In de eerste helft werd hij vervangen met een blessure aan de adductoren. Anderlecht zal vier tot vijf weken niet kunnen rekenen op de spits. Manager Herman Van Holsbeeck hoopt de Guineeër speelklaar te krijgen tegen Play-off I. "De komende weken zal ik me trachten goed te verzorgen", aldus Sylla. "Ik denk niet dat mijn transfer door die blessure ter discussie gesteld zal worden."

"Angst voor de concurrentie voorin heb ik niet. Ik wil mijn plaats afdwingen, daarna zullen we wel zien of de coach voor mij of voor Aleksandar Mitrovic kiest. Ik denk trouwens dat ik ook samen met Mitrovic kan spelen. Besnik Hasi heeft vertrouwen in mij. Ik moet wel nog beter afwerken en meer doelpunten maken, daar zal ik op training aan werken", vervolgde Sylla, die sinds augustus 2013 voor Zulte Waregem speelde en er dit seizoen vijf doelpunten maakte.

"Eigenlijk wilden we Sylla al in de zomer aantrekken, maar toen was dat niet mogelijk", reageerde Hasi op de komst van de 24-jarige aanvaller. "We hebben hem verder gevolgd en zagen hoe hij vooruitgang boekte bij Zulte Waregem. Hopelijk kan hij nog beter doen bij ons. Idrissa heeft zeker nog progressiemarge. We proberen hem zo snel mogelijk te recupereren."

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA