Gaat Anderlecht jonge spits van Man City huren?

Lukas Nmecha in het shirt van Middlesbrough
Photo News Lukas Nmecha in het shirt van Middlesbrough
In nood kent men zijn vrienden. In zijn zoektocht naar een spits lijkt Anderlecht te zijn uitgekomen bij een aanvaller van... Man City. Het gaat om Lukas Nmecha, een 21-jarige Duitse jeugdinternational. Volgens de Britse krant ‘Daily Telegraph’ wil paars-wit de spits huren van de ex-club van Vincent Kompany.

Nmecha past perfect in het plaatje waar RSCA naar op zoek is. Hij is jong, gretig en vooral: geen dure optie. De in Duitsland geboren aanvaller werd opgeleid bij City en de voorbije jaren uitgeleend aan Preston, Wolfsburg en Middlesbrough. Zowel in Duitsland als bij de tweedeklasser kwam hij vorig seizoen niet tot scoren.

Het transferbudget waar sportdirecteur Peter Verbeke mee moet werken, is beperkt. Maar een spits is geen overbodige luxe, zeker omdat Kemar Roofe inmiddels naar Rangers trok. Verbeke gaf recent ook toe die mening te delen. Met Antoine Colassin en Landry Dimata heeft paars-wit nu twee opties voorin en ook aanwinst Percy Tau kan er uit de voeten. Een akkoord over de huur van Nmecha is er nog niet, maar de piste lijkt zeker een optie.

 Lukas Nmecha in oktober 2019 aan het werk voor Wolfsburg tegen AA Gent in de Europa League.
REUTERS Lukas Nmecha in oktober 2019 aan het werk voor Wolfsburg tegen AA Gent in de Europa League.22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • antonia de smet

  ooit zo een goede ploeg,nu niks nada zero.

 • Erwin Van Roy

  Afgelopen seizoen heeft hij niet gespeeld bij de eerste ploeg dus ja ook niet kunnen scoren maar deze jongen is in zijn leerproces. Maar dat begrijpen de top trainers hieronder niet. Begrijp niet waarom je leest over rsca als het jullie toch niet interesseert

 • Dave Janssens

  De dag dat men in "schoon vlaanderen" beseft dat er nog nooit iets goed gebouwd werd op een negatieve emotie is de dag dat "schoon vlaanderen" volwassen en wijzer werd. Gaat dus nooit gebeuren.

 • Roel Van Dyck

  Een spits die niet gescoord heeft de laatste jaren waarschijnlijk echt ene voor Anderlecht

 • Jan Rottiers

  Ze zitten daar al met een kleuterschool en dan gaan ze er nog een kopen in City ! Juist de folosofie...