Ga naar de mobiele website
^ Top

Frank Boeckx: "We mogen niet denken dat de titel al binnen is"

Photo News
Anderlecht staat aan de vooravond van de mogelijk beslissende wedstrijd in de strijd om de landstitel.

Op de negende speeldag in play-off 1 gaat paars-wit morgenavond op bezoek bij Charleroi, als Anderlecht wint is de 34e landstitel een feit. Bij een draw of een nederlaag wordt het kijken naar het resultaat van Club Brugge op bezoek bij KV Oostende. "Er zit gezonde nervositeit in onze spelersgroep, er is best wat spanning. En dat is maar goed ook, want we mogen niet denken dat de titel al binnen is", vertelde Anderlecht-doelman Frank Boeckx woensdag tijdens een persconferentie op het oefencentrum in Neerpede.

"Het is logisch dat de groep voelt dat het moment van de waarheid nadert, het zou best wel eens kunnen dat het morgen gebeurt, al zijn er nog twee kansen. Als ik mag kiezen spelen we natuurlijk morgen al kampioen. Voor mij maakt het niet dat we dan in Charleroi de titel pakken, voor hen is dat misschien wel minder leuk. Maar zij zijn op ons veld ook komen winnen."

De doelman verwees daarbij naar de 0-1 thuisnederlaag op de vijfde speeldag in play-off 1. Anderlecht en Charleroi staan morgen al voor de vijfde keer dit seizoen tegenover mekaar. In de reguliere competitie trokken de Brusselaars twee keer aan het langste eind, in de Beker volgde de uitschakeling na een strafschoppenreeks. "Charleroi heeft zeker kwaliteiten, anders zouden ze niet in play-off 1 spelen. Het is een moeilijk te ontwrichten blok, we zullen dus veel beweging rond de bal nodig hebben. Een makkelijke wedstrijd wordt het dus niet. Of het ook een gesloten wedstrijd wordt, valt moeilijk te voorspellen. Ik weet niet met welke ingesteldheid Charleroi de match zal aanvatten."

Photo News

Het tegendoelpunt dat de dertigjarige Boeckx zondag in de topper tegen Club Brugge (1-1) slikte op vrije trap van Ruud Vormer was nog maar de derde tegentreffer voor Anderlecht dit seizoen in play-off 1. Met dertien clean sheets kan 'Frank The Tank' bovendien indrukwekkende statistieken voorleggen. "Dat is de verdienste van de ploeg, ik ga zeker niet met die eer lopen, het is een teamprestatie. Het klopt dat we verdedigend sterk staan en dat begint bij onze aanvallers. Iedereen draagt daar aan bij."

Boeckx werd eind november in de Europa League-wedstrijd bij Qabala verrassend in de ploeg gedropt, als vervanger van Davy Roef. Ook na de komst van Ruben Martinez bleef hij eerste doelman en intussen is hij genomineerd voor de trofee voor de 'Doelman van het Jaar'. "In het begin was het zeker een verrassing, maar ik denk dat ik wel bevestigd heb. Ik voel hier ook veel vertrouwen en dat loodst me naar de beste vorm die ik al gehad heb. Bij AA Gent (waar hij ook een tijdlang eerste doelman was, red) wist ik dat ik bij een misser afgemaakt zou worden. Het spreekt dan ook voor zich dat ik hier komend seizoen nummer een hoop te blijven (Boeckx ligt nog tot 2020 onder contract, red). Dat wordt echter door de coach in samenspraak met de club beslist en ik heb me daar naar te schikken." 

Photo News
Frank Boeckx
Photo News Frank Boeckx
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug