Frank Arnesen ondanks zevende plaats blij met transfers Anderlecht en natuurlijk Yari Verschaeren: “Hij pikt het allemaal zo snel op”

Verschaeren snelt Marin voorbij.
BELGA Verschaeren snelt Marin voorbij.
Historisch: na 24 speeldagen geen Anderlecht in de top zes. 0 op 15 uit, 7 op 27: de balans kleurt, ook onder Fred Rutten voorlopig, rood. Technisch directeur Frank Arnesen, gisteravond te gast in ‘Extra Time’ op Canvas, vindt dat paars-wit zich moet optrekken aan de eerste helft op Standard. “We spelen nog zes finales en gaan daarin voor 12 punten.”

Het zijn niet meer dan wat strohalmen, waaraan Anderlecht zich dezer dagen aan vastklampt. Zoals een goeie helft op Standard, ook al creëerde paars-wit ook dan weinig. “Als we de komende weken zo spelen, dan komen die kansen wel”, aldus Arnesen. “Dat was al een hele vooruitgang met onze vorige uitmatch in Gent. Je ziet al wat meer zekerheden, spelers die zich beter voelen. Tegen een echt goeie ploeg als Standard, in eigen huis. Alleen na de pauze viel de organisatie weg. Ons grote probleem is dat we met te veel jongens zitten die matchritme ontberen. Lawrence, Kara, Obradovic, Zulj, Bolasie... Kara bijvoorbeeld, hij zei vlak voor de match dat hij last had van het bovenbeen. Dat is louter omdat hij de voorbije maanden te weinig gespeeld heeft. Want hij verzorgt zich prima, zijn zwakke knie vooral. Heel professioneel en een leider in de kleedkamer. Daarom wilden we hem zo graag terug. Zijn match op Sclessin was zeker niet de beste, maar je moet hem wel die ruimte geven en we hopen dat hij er snel weer helemaal staat.”

Kara beleefde een erg moeilijke avond op Sclessin.
Photo News Kara beleefde een erg moeilijke avond op Sclessin.

De mooiste strohalm die dezer dagen op het Astridpark waait: Yari Verschaeren. “Geweldig hoe slim en rustig hij blijft. Je hoeft hem ook niet veel uit te leggen, hij pikt het allemaal zo snel op. Belangrijk dat hij in zijn laatste jaar humanoria slaagt.” Wat een verschil met Ognjen Vranjes, die dit weekend doodleuk opdook tussen de harde kern van AEK Athene. “Het is de beslissing van de club geweest om hem naar de B-kern te sturen en hem het weekend vrij te geven. Of het dan een goeie beslissing van hem is om naar Athene te trekken, dat is een andere vraag...” 

Arnesen naast Verschueren jr. en Coucke in de tribunes op Sclessin.
BELGA Arnesen naast Verschueren jr. en Coucke in de tribunes op Sclessin.

Arnesen legde ook de nadruk op de korte termijn waarin het new look-Anderlecht moest opstaan. “Door familiale verplichtingen ben ik pas op 3 januari aan mijn taak kunnen beginnen. Ik kon het mijn gezin en de familie niet aandoen onze vakantie in Turkije te annuleren. Tot dan had ik alleen matchen op video van Anderlecht bekeken. De dag erop hebben we Rutten voorgesteld en zijn we naar La Manga vertrokken. Daar heb ik op één week tijd iedereen leren kennen: staf, spelers, scoutingsapparaat. En hebben we beslist om, met een 4-3-3 als uitgangspunt, eerst de spelers in de eigen kern kansen te geven. Obradovic bijvoorbeeld, heerlijke voetballer. Pas daarna is er gekeken wat we niet in huis hebben en zijn we enkele jongens gaan halen.” 

Met Coucke in La Manga.
BELGA Met Coucke in La Manga.

“Mijn filosofie is investeren in spelers van 22, 23 jaar: voetballers met een grote doorverkoopwaarde. Alleen was daar te weinig tijd voor. Al zijn we zeker blij met Kara, Zulj en Bolasie. Die laatste zei al meteen dat hij veel voor deze ploeg kan betekenen. Hij wil erbij zijn, is goed voor de kleedkamer. Kijk, in voetbal kan het snel keren. Een keertje de nul houden, daar zouden we ook al op kunnen voortbouwen. Zoals we dat moeten doen met die eerste helft op Standard.”

Op de voorstelling van Yannick Bolasie.
BELGA Op de voorstelling van Yannick Bolasie.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  gister arnesen bezig gehoord op den tv , awel , die kan vijf uur praten en ge staat even ver , dus nergens , medelijden met de ooit zo fiere anderlechtfans , echt waar ; cobw

 • marc germeau

  Die eerste helft op Standard, daar zitten ze dan op te kwijlen.. Maar zó denderend was dat nu ook niet. Santini verllor elke duel, Bakkali speelt altijd met de kop naar de grond en weet op de duur niet waar hij loopt. Ze scoren op een, welswaar prachtige, vrije trap maar geen enkele actie mondde uit op een echte doelkans.

 • marc castermans

  Met nog zes werdstrijden voor de boeg, waaronder verplaatsingen naar Antwerpen en Oostende en een thuiswedstrijd tegen Brugge zal het zeer, zeer moeilijk worden om PO1 te halen. Teveel spelers zijn nog te ver van hun beste niveau.

 • David Lievens

  Het is triestig hoe de communicatie bij rsca nu is: We hebben Verschaeren, juich allen. En die eerste helft... Zonder de vrije trap stonden ze gewoon 1-0 achter. Dat je balbezit krijgt als rsca zijnde, zeker als je weet dat ze er niks mee uitsteken is bijna logisch. Preudhomme weet ook dat Rutten graag vanuit organisatie speelt, dus als ze naar voor moeten valt organisatie weg, Kara was daarvan een schoolvoorbeeld. Het was 20 minuten redelijk, maar het ziet er slecht uit voor rsca.

 • Bart Vanderbruggen

  Enkele acties van Verschaeren, inderdaad, maar veel geloop en weinig efficiëntie: de bal eindigde na zijn acties meestal dichter in de buurt van zijn eigen keeper dan ervoor. En na 45 minuten was het op, dus fysiek nog flink wat werk aan de winkel. Maar het was wel een van de weinige lichtpuntjes van Anderlecht. Wat die Bolasie betreft: net als bij Van Aken was zijn eerste actie (elleboogstoot) tegen Fai minimum geel en wellicht rood, maat daarover geen woord gelezen of gehoord.