Fans Anderlecht uiten nu toch onvrede: niet langer steun voor spelers en protest voor hoofdingang

PJC
Lang bleven de Anderlecht-fans immuun voor de barslechte resultaten, maar na de nieuwe sof tegen Waasland-Beveren werd duidelijk dat het tij bij (een deel van) de aanhang aan het keren is. Het geduld raakt op. 

0-0 in eigen huis tegen Waasland-Beveren, het nummer voorlaatst en de enige ploeg nog zonder zege. Een beetje Anderlecht-speler zou na het laatste fluitsignaal met het schaamrood op de wangen richting kleedkamer vluchten, niet het paars-wit van dit seizoen. Opnieuw trokken ze richting de spionkop achter doel om de fans te bedanken voor de steun. Daarbij namen de ervaren Chadli en Nasri het voortouw en zij gingen in dialoog met enkele fans.

Anderlecht moet in zijn filosofie dringend andere, vooral meer efficiënte, accenten leggen. Waarom was ook vandaag de opbouw weer zo traag?

Marc Degryse
Chadli in dialoog met de fans.
Photo News Chadli in dialoog met de fans.
Ook Nasri liet zich gelden.
Photo News Ook Nasri liet zich gelden.

Maar in tegenstelling tot de voorbije keren viel dat vandaag in een pak minder goeie aarde. In plaats van applaus, kwade gezichten en wegwerpgebaren. Enkele tientallen fans troepten enkele minuten later ook samen aan de hoofdingang om hun onvrede te uiten. De oproerpolitie was snel ter plekke. “We Are Anderlecht”, scandeerden ze. Al bleef het protest wel beperkt en dropen de fans snel af. 

BELGA

Ook Michael Verschueren deed volop aan ‘damage control’. De sportieve directeur van Anderlecht mengde zich tussen de boze fans om uitleg te verschaffen. Daarna trok Verschueren het stadion binnen om te overleggen met het management.

Gianni Barbieux
Gianni Barbieux

Degryse: “Dit heeft geen zin”

In de studio van ‘Telenet PlaySports’ begreep Marc Degryse absoluut niet wat de spelers nog te zoeken hadden voor hun spionkop. “Ik zou me schamen als speler. Wat is hier het nut van? Je houdt je bezig met bijkomstigheden, niet met de essentie. Die luidt dat Anderlecht wéér niet gewonnen heeft. Je kan het wel blijven uitleggen, maar het is tijdens de match dat je het moet laten zien.”

Alleen in het begin van de tweede helft versierde Anderlecht enkele mogelijkheden en had Luckassen pech met een kopbal tegen de deklat, maar uiteindelijk was het weer veel te weinig. “Anderlecht moet in zijn filosofie dringend andere, vooral meer efficiënte, accenten leggen. Waarom was ook vandaag de opbouw weer zo traag? Zeker tegen een ploeg die een versterkte burcht optrekt, moet je al eens wat meer risico in je voetbal steken. En beter afwerken, natuurlijk. Dat mag je toch verwachten van een Anderlecht-speler? Dit is gewoon te weinig. Nasri bijvoorbeeld liet zich in het begin van de tweede helft enkele keren opmerken, maar toch ook weer niet voldoende om het verschil te maken. Op een bepaald moment kreeg hij een uitstekende schietkans. Bij een goeie Nasri zou dat altijd goal zijn geweest.”

PJC
Photo News
T1 Simon Davies.
Photo News T1 Simon Davies.
BELGA
BELGA82 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  T'is al begonnen met het vorig bestuur helaas ...! En nu is de boot net als de Titanic aan het zinken ... Kapitein Kompany en zijn vriendjes zijn geen bal Waart ! Die veteranen geen meerwaarde alleen Chadli een beetje en een paar van de jeugdspelers maar zij alleen kunnen die ploeg niet dragen helaas ! Er moet een echte coach komen en een echte killer om af te maken vooraan ... Te begrijpen van de reacties van de supporters eh ...

 • Michel Neckebroeck

  Hierin maar één persoon verantwoordelijk, na 70 miljoen betaald te hebben voor 80% aandelen van mijn club heeft meneer Coucke sinds dag één een sub-optimaal beleid geleid. 8 miljoen voor Sanneh...geen één valabele speler gehaald Anderlecht niveau waardig, een gans elftal... Adidas als trouwe partner buiten gooien om een vrienden dienst aan Joma!!! Trouw personeel afgedankt, in de plaats dj’s achter elke tribune zoals carnaval in Oostende. Dan de naam van het stadion veranderen...

 • eddy ceulemans

  Nee meneer Neckebroeck ik ga niet akkoord met uw zienswijze.Coucke heeft inderdaad nog niet veel positiefs aangebracht MAAR het paarswitte verval is helaas al veel langer bezig ( met dank aan vooral Dhr. Van Holsbeeck ). Het zou dus niet eerlijk zijn om alle schuld in de schoenen van het huidige bestuur te schuiven.

 • Davy Van Laecke

  Je zou bijna denken dat de auteurs van fc de kampioenen dit verhaal hebben bedacht. Hoe zielig is dat.

 • Maria de swert

  Het leek in het begin op een sprookje en nu is het een nachtmerrie geworden !!!