Fan Board Anderlecht “gedegouteerd” na ontslag Zetterberg: “Het zal nog heet worden”

Pär Zetterberg.
Joel Hoylaerts / Photo News Pär Zetterberg.
Anderlecht zette Pär Zetterberg aan de deur en die beslissing kan maar op weinig begrip rekenen bij de achterban. “We snappen dit niet”, klinkt het bij de Fan Board.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Elke Anderlecht-supporter is gedegouteerd na het ontslag van Pär Zetterberg. Ook wij”, klinkt het bij de Fan Board, die de belangen van de verschillende supportersclubs behartigt. “Zeker door het momentum. Er zijn geen matchen of trainingen, dus redeneren ze op Anderlecht blijkbaar dat er toch geen protest zal komen. Wel, als de competitie hervat wordt, zal het heet zijn. We snappen dit niet.”

“Zetterberg had Anderlecht-DNA”, gaat het verder. “De fans keken naar hem op, hij kon ons onder controle houden. Telkens als het moeilijk ging, zette hij het bestuur uit de wind, terwijl dat helemaal zijn taakomschrijving niet was. Pär stond op de barricades, gaf de supporters uitleg wanneer we die nodig hadden. Het is onbegrijpelijk dat ze zo iemand aan de kant zetten.”

De verhalen dat Zetterbergs meerwaarde in de dagelijkse werking beperkt was, zijn ook de Fan Board niet onbekend. “Maar dat maakt niks uit. Zetterberg bewaakte onze waarden en normen. Als ze zelfs hem durven ontslaan, dan moet iedereen voor zijn job vrezen. Wie wordt de volgende? Kompany? Verschueren? We zijn écht gedegouteerd, de nieuwe bazen zullen dat wel nog voelen.”

Lees ook: Onze Anderlecht-watcher vindt dat Coucke te veel aan zichzelf dacht: “Hij haalde ‘Zet’ uit eigenbelang”
Lees ook: Zetterberg: “Natuurlijk was ik verrast, ik zag ontslag niet aankomen”
Lees ook: De club waar het nooit stil is: Zetterberg volgende in (lange) rij namen die opzij werden geschoven bij Anderlecht
38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • de moor fabien

  Na 34 jaar ononderbroken een abonnement te hebben gehad ben ik zeer tevreden dat ik dit seizoen ermee gestopt ben

 • Marc Pauwels

  Ge kunt niet elke ex-speler een mini-jobke geven in de club en rijkelijk betalen tot aan zijn pensioen.

 • Christiane Van Croonenborch

  De enige die wat van voetbal kent en het nog kan brengen heeft men nu ontslagen paniek denk ik bij Anderlecht van een Beerschotsupporter

 • Erwin Lauwens

  Aan allen die nu roepen (en riepen) 'Couckie stap het af': vergeet niet dat hij borg staat voor de schulden en de verliezen. Zo rap ga je er niet vanaf geraken: 70 voor de overname, de kapitaalsverhoging, borg voor 95 + 25 (in miljoenen). Opgeteld meer dan 200 miljoen: wie gaat dat betalen voor Anderlecht??

 • Chris Marien

  Da draait daar vierkant , al ne hele tijd