Ezekiel naar Anderlecht: "Zo snel mogelijk op topniveau"

Out with the old, in with the new. Terwijl Aleksandar Mitrovic officieel voorgesteld werd bij Newcastle, trainde Imoh Ezekiel voor het eerst mee met Anderlecht. De uitleenbeurt van de Nigeriaan is eindelijk rond.

Anderlecht had al meer dan een week een overeenkomst met Ezekiel. De Nigeriaanse aanvaller was de afgelopen week wel geregeld op de club, maar hij mocht nog niet meetrainen voor alle administratie helemaal afgehandeld was. Er ontbrak één document, dat door omstandigheden - het einde van de Ramadan en de bijhorende feesten in Qatar - niet snel getekend kon worden door zijn club Al Arabi. Ezekiel wordt normaal gezien morgen voorgesteld aan het grote publiek. Naast Ezekiel zoekt Anderlecht nu nog naar een grotere targetaanvaller. Ook centraal achterin wil paars-wit er nog iemand bij, want ook Mbemba staat op vertrekken naar Newcastle.

"Snel op topniveau"
"De overgang heeft redelijk wat voeten in de aarde gehad, maar ik ben echt gelukkig dat alle partijen er uit gekomen zijn", zegt Ezekiel voor de camera van Anderlecht. "Ik ben een voetballer en wil zo snel mogelijk voetballen. Gelukkig ben ik blijven trainen, maar ik wil zo snel mogelijk mijn topniveau halen en helemaal klaar zijn om het nieuwe seizoen aan te vatten. Meneer Van Holsbeeck en de coach hebben snel duidelijk gemaakt hoezeer ze van mijn diensten gebruik wilden maken. Hun vertrouwen in mij heeft mij overtuigd. Ik ben samengekomen met de voorzitter, meneer Van Holsbeeck en de coach en ze toonden veel respect voor mijn keuze. Ze zijn ook zeer geduldig geweest en hebben me nooit onder druk gezet."

"Niet voor het grote geld"
De vinnige ex-spits van Standard wil wel nog een ding onderstrepen. "Ik heb niet voor het grote geld gekozen, want dan zou ik nu in de Russische of Portugese competitie zitten, waar ze ook naar mijn diensten hengelden. Op financieel vlak zou ik ook graag nog iets ophelderen. Ik heb in de media de meest waanzinnige cijfers zien passeren: mijn huurprijs, mijn salaris, ach... (lacht), ik begrijp dat kranten moeten verkopen, maar ik heb toch regelmatig de wenkbrauwen moeten fronsen. Maar goed. Ik maak dus geenszins de keuze voor het geld door bij Anderlecht te tekenen. Ik verlies er, in vergelijking met mijn Qatarees contract, zelfs bij."

Ex-Standard
Na een uitleenbeurt aan Standard, waar hij in het verleden al hoge toppen scheerde, ruilt hij nu de Rouches dus in voor aartsrivaal Anderlecht. "Ik wil benadrukken dat ik geen keuze tegen Standard Luik en voor Anderlecht gemaakt heb. Ik heb een beslissing genomen die ik goed acht voor mijn carrière, en naar Anderlecht komen was gewoon de beste keuze. Ik wil Standard en mijn ex-ploeggenoten bedanken voor de momenten die we samen beleefd hebben, maar ik draai de bladzijde om. Vanaf nu verdedig ik de kleuren van Anderlecht, en zal ik tegen Standard heel gemotiveerd aantreden, maar ook met respect en bescheidenheid."

Photo News
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News