Exclusief in uw weekendkrant: René Weiler blikt één jaar na vertrek terug op tumultueuze passage bij Anderlecht: "Ik heb erover nagedacht om te stoppen als coach"

Jan De Meuleneir/ Photo News
Eén jaar geleden nam Anderlecht afscheid van René Weiler (45). De man die een onverhoopte titel pakte en Manchester United tot verlengingen dwong, maar 'en passant' wel op de ziel van de trotse recordkampioen trapte. 

In een exclusief gesprek met Het Laatste Nieuws breekt de Zwitser voor het eerst de stilte. Weiler spreekt honderduit over zijn tumultueuze doortocht bij de Belgische recordkampioen, waar het schoentje precies wrong én de moeilijkheden die hij naast de grasmat ondervond. “Sportief was mijn tijd in België fantastisch. Alleen liep er buiten het veld veel mis." 

Met een nieuwe uitdaging bij FC Luzern en zijn liefde voor wijn kijkt hij ook in de toekomst. “Ik ben ondertussen 45 jaar. Minstens de helft van mijn leven zit er op. Ik besef nu dat ons bestaan om meer draait dan enkel presteren. Ik wil ook genieten." 

Lees in uw weekendkrant en op HLN.be het volledige en exclusieve interview met René Weiler! 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel De Maesschalck

  Veel betere trainer dan Billy Turf en René Weiler haalde tenminste resultaten. Hein de windmolen moet zijn eerste deftige prijs nog pakken

 • Hans De Lille

  Hij was er beter nooit aan begonnen.

 • Ronny Popelier

  De vraag aan Weiler was, maak RSCA kampioen, wel hij maakte in zijn eerste enige jaar Anderlecht kampioen. Moet het maar doen ,de kern was toen ook niet zo sterk. Alleen jammer dat Weiler geen eerlijke kans gaf aan Stanciou. Wens de heer Weiler verder veel succes toe. Wanneer volgende titel , ondeer Hein ???

 • jozef van riel

  Ach man toch. Wie buiten u zelf zou daarom treuren?