Ex-spits van Westerlo staat bovenaan verlanglijst van Anderlecht

Mbaye Diagne in het shirt van Galatasaray.
Photo News Mbaye Diagne in het shirt van Galatasaray.

In de zoektocht naar een nieuwe spits is Anderlecht uitgekomen bij een voor voetbalquizzers bekende naam: Mbaye Diagne. De 27-jarige ­Senegalees van Galatasaray heeft een verleden in onze competitie: hij speelde al eens op uitleenbasis bij Lierse en Westerlo. Anderlecht zou ­Diagne huren voor één seizoen en een stuk van zijn – naar Belgische normen forse – salaris overnemen. De international weet de goal staan: ­vorig seizoen bij Kasimpasa maakte hij er twintig in zeventien wedstrijden, waarna Galatasaray hem voor twaalf miljoen euro wegplukte. Ook daar scoorde Diagne nog tien keer, inmiddels is hij er op een zijspoor beland. Voor Vincent Kompany zou de komst van de aanvaller als een geschenk uit de hemel komen: paars-wit is al sinds de voorbereiding op de sukkel met zijn negens – een ­extra spits is dan ook een prioriteit. Er is nog een alternatief, maar Diagne staat bovenaan de ­verlanglijst. Wie er ook komt, het wordt een race tegen de klok om een eventuele nieuwkomer speelgerechtigd te krijgen voor Standard. 

Mbaye Diagne in het shirt van Westerlo.
BELGA Mbaye Diagne in het shirt van Westerlo.
Mbaye Diagne in het shirt van Westerlo.
belga Mbaye Diagne in het shirt van Westerlo.22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guido Boonen

  Volgens mij is dit een afleidingsmanoeuvre en pakt Anderlecht op de valreep uit met een klepper van weleer.

 • Frederik Janssens

  Goeie zaak dat ze nog een spits halen. Is broodnodig. Maar of Diagne een goeie is weet ik niet. Ik ken hem niet.

 • Carina Stulens

  @Florent Marien: dat kan heel goed kloppen. En wie is daar verantwoordelijk voor...inderdaad Herman van Holsbeeck, en in mindere mate Roger Vanderstock die zich heeft laten (mis)leiden door HVH. En de verantwoordelijke zijn zeker niet de huidige voorzitter en het management. Geef die mensen de tijd om de puinhoop op te ruimen en dan komt Anderlecht weer op de plaats waar ze thuishoren...bovenaan in de linkerkolom.

 • Marc De Vos

  Zo zie je maar wat een slechte scouting Anderlecht heeft. Jaren terug voelden ze zich Waarschijnlijk te goed om deze gast in te lijven en nu is het met hangende pootjes hopen dat hij zijn krabbel zet. Belgische scouting én geduld met kansen voor de jeugd is ver te zoeken in België.

 • Florent Marien

  Ik denk dat er bij Anderlecht geen geld meer in de buidel zit wegens jaren slecht management, kan niet anders.