Exclusief voor abonnees

Elk zijn waarheid: visies Vercauteren en Kompany over spitsenprobleem lopen uiteen

Speler-manager Vincent Kompany en T1 Franky Vercauteren.
BELGA Speler-manager Vincent Kompany en T1 Franky Vercauteren.
De prestatie van Anderlecht was bevredigend. Die van de 18-jarige doelpuntenmaker Colassin ook. Heeft paars-wit wel een extra spits nodig? Een vraag die in het Astridpark meer dan één antwoord kent.

Het antwoord van Vercauteren op de vraag:

Het was lang geleden. Anderlecht dat nog eens zo lang de illusie had hooggehouden z’n voet naast die van Club Brugge te kunnen zetten. De eerste helft van paars-wit was goéd. Hoge druk. Veel kansen. Met als blikvanger een 18-jarige debutant in de spits. ­Antoine Colassin, twee weken geleden voor het eerst mee op stage en nu door de blessure van Roofe meteen aan de aftrap tegen de beste ploeg en verdediging van het land, maakte een goede indruk. Na een halve minuut op de lat gekopt. Een grote kans gecreëerd maar gemist. En als climax een beheerste duw met de binnenkant van de voet voor de 1-0. Al zakte hij na rust – ­samen met al zijn ploegmaats – fysiek weg, met een 1-2-nederlaag als gevolg.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Pauwels

  Alle oude karkassen die Van Holsbeeck,Devroe en Van Hazebrouck hebben gehaald met dure contracten hebben niets gepresteerd en veel verlies opgeleverd. De enige weg voor een groeiclub als Anderlecht is jongeren opleiden, hun talent gedurende een 3-4 jaar gebruiken en dan doorverkopen. Enige manier om te overleven op lange termijn.

 • Marie Rose Hochepied

  Indien er niet zoveel gekwetsten waren Geweest dan zou Antoine zeker nog geen kans gekregen hebben om te spelen. En nu met de eer weglopen?? Wat kort door de bocht.

 • Florent Marien

  Prachtige eerste helft gezien van Anderlecht, edoch de tweede helft valt minstens de helft van de ploeg fysiek door de mand, verschillende spelers zijn conditioneel niet in orde. Zeker onze vriend uit Oostenrijk , die volgens zijn eigen zeggen enkele maanden geleden , Anderlecht sneller zou laten spelen, valt gewoon door de mand, blijft spelen op een veteranen tempo.Misschien toch een beetje werken op fysiek!

 • herman huyben

  Vercauteren zou toch alles eens komen oplossen.

 • Erwin Lauwens

  Er is gewoon geen geld meer bij Anderlecht. Om een spits te kunnen kopen zullen ze meer dan de helft van hun jeugd moeten verkopen aan een spotprijs. De andere ploegen weten ook dat het er armoe troef is. Verschueren zal zijn bureau kunnen leegmaken begin februari en Kompany zijn vriendenkliekje zal serieus uitgedund worden als PO1 gemist wordt. De toekomst ziet er daar niet rooskleurig uit.