Elias Cobbaut (KV Mechelen) op een zucht van Anderlecht

BELGA
Transfer drie is op weg voor Anderlecht. Het onderhandelt momenteel met KV Mechelen over Elias Cobbaut (20), die ondanks interesse van alle topclubs enkel naar paars-wit wil.

Twee nieuwkomers kon Anderlecht al aankondigen - Yevhen Makarenko van KV Kortrijk en het Albanese talent Kristal Abazaj -, maar eerstdaags moet daar een derde bijkomen. Elias Cobbaut heeft immers voor zichzelf de keuze gemaakt om naar de landskampioen te trekken. De polyvalente verdediger wil dus niet naar Club Brugge of Racing Genk, die ook geïnteresseerd waren, maar wil volgend seizoen in het Astridpark aantreden.

Op dit moment is Anderlecht met KV Mechelen aan het onderhandelen over een definitieve transfer. De verwachting is dat beide clubs snel een akkoord zullen vinden. Malinwa, dat graag 2,5 miljoen zou vangen en ook al een concreet bod van Genoa ontving, beseft dat het zijn Belg na de degradatie niet kan tegenhouden en is bereid mee te werken aan een faire deal. Voor Cobbaut ligt er een meerjarig contract klaar bij Luc Devroe en Marc Coucke.

Photo News14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jammy cappon

  Toch logisch dat hij eerst bij een belgische subtopper gaat alvorens het bij de echte toppers als club, gent of Genk te proberen.

 • Dirk Van der Weeën

  Neen Van Roy daar hebben wij geen schrik van,want dat zal nooit meer zo zijn.En Christiaan daar heb je gelijk in,anderlecht wordt het containerpark van Belgie,want bij Coucke is het veel geblaat en weinig wol,de Eddy Wally van het voetbal.

 • Erwin Van Roy

  Georges die heeft gezien wat Club gedaan heeft met Vanlerberghe dit seizoen. Mario waarom kopen om te kopen de vorige jaren heeft Club telkens 10 tot 15 spelers gekocht per seizoen en dan hoorde ik u niet klagen. Schrik dat Rsca weer voor Club gaat staan volgend seizoen.

 • Roger Forier

  Georges, wat heeft die beslissing met pretentie te maken ? Doe toch normaal man.

 • Mario Erna

  Dit is gewoon aankopen, omdat hij dan niet naar een andere belgische club kan. Hebben om te hebben, zo is anderlecht dan weer wel