Eindelijk een goede match gespeeld, maar Anderlecht moet Bakkali (en misschien Chadli) weer missen

Photo News
Hij leek er eindelijk door te komen, Zakaria Bakkali. Gescoord tegen Eupen. Maar hij heeft last van zijn knie en zal niet spelen tegen Waasland-Beveren. Ook Nacer Chadli (ziek) is twijfelachtig.

“We recupereren geen spelers. Integendeel. We verliezen er nog.” Nee, de blessuregolf van Anderlecht is nog niet voorbij. “Nacer Chadli is ziek. Hij heeft gisteren niet kunnen trainen. We zullen zien of hij fit geraakt.”

Dat zal niet het geval zijn voor Zakaria Bakkali. “Hij heeft zich geblesseerd aan zijn knie op training. Het ziet er niet naar uit dat het een langetermijnblessure is. Maar dit weekend zal te vroeg komen.” En dus moet Vercauteren nog steeds beroep doen op enkele beloften om op training met 20 te zijn.

Play-off 1 is intussen nog steeds niet helemaal weg. Drie punten achter op KV Mechelen, dat straks tegen STVV speelt. En vier op Racing Genk, dat Club Brugge op bezoek krijgt. Wat heeft paars-wit nodig tegen Waasland-Beveren om mee te blijven doen? “Kwaliteit”, zegt Vercauteren. “Zo simpel is het.”

Al gaan de woorden ‘kwaliteit’ en ‘de Freethiel’ niet al te vaak samen.

Photo News9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frederik Janssens

  Ja Eric Debanne, bij uw ploegske hebben we vooral gezien dat de VAR neutraal is.Vorige week twee cruciale fouten van Brugge niet gefloten.En dan durf je zeggen dat Anderlecht bevoordeeld wordt.Maar ik heb zeer goed gelachen gisteren met de 5-0 pandoering van Club tg MU.Mijn dag was goed.Blessures van Anderlecht zijn denk ik het gevolg van Kompany die zijn systeem er wou inrammen en geen aandacht heeft gehad voor de conditie.Ofwel is die medische staf onbekwaam.Niet normaal al die geblesseerden.

 • Philippe Schotte

  Goede eerste helft . Tweede helft tegen 10 man 1-1 !!

 • eric debanne

  Komaan Beveren punten thuishouden eh ! Hopelijk winnen ze als arbiter en de var correct zijn en neutral ...

 • etienne vijverman

  Bakkalie zo snel mogelijk van de hand doen zal nooit redeneren en Nacer zijn optie niet lichten zijn de enige en beste oplossing !!!!!!

 • Francis Smet

  Daar zit toch iets verkeerd in de begeleiding en medische staf. Toch niet normaal zoveel geblesseerden. Steeds hervallen, dus te vroeg herbeginnen of niet goed behandeld! Of zijn dat allemaal zo’n watjes van wie hun loon toch gestort zal worden? Misschien moet Vercauteren toch eens met zijn zoon praten, die ook een plaats heeft gekregen in de medische staf. Denk dat ze goede elementen uit de medische staf hebben buitengezet en vervangen door onbekwamen.