Eerste transfer onder Kompany voor Anderlecht: Vlap komt over van Heerenveen

VI Images
Michel Vlap (22) krijgt de eer de eerste transfer te zijn in het Vincent Kompany-tijdperk bij Anderlecht. Paars-wit betaalt acht miljoen euro inclusief bonussen voor de spelmaker van Heerenveen. De deal is volgens onze info voor 99 procent rond, men werkt momenteel aan de laatste details.

De fans wachten er al even op: eindelijk die eerste nieuwkomer bij Anderlecht. En ’t is er één die Vincent Kompany tevreden zal stellen: Michel Vlap stond bovenaan zijn verlanglijst. RSCA moest wekenlang onderhandelen met Heerenveen, maar vond nu een akkoord over een transfersom van acht miljoen euro, inclusief bonussen. Met de speler moet nog gepraat worden, wellicht eerstdaags zet hij zijn handtekening onder een normaal gezien vijfjarig contract.

Vlap is een spelmaker die vorig seizoen helemaal doorbrak in Friesland, met maar liefst zestien doelpunten. Hij debuteerde daarnaast voor de Nederlandse beloften. Atalanta volgde hem ook, maar Vlap wilde enkel naar Brussel. In de play-offs kwam hij al eens een kijkje nemen, hij vindt Anderlecht de perfecte stap in zijn ontwikkeling.

Nog dit: Anderlecht ziet in Vlap geen concurrent of vervanger voor Verschaeren. Beiden kunnen samenspelen, meent men op Neerpede.

De tien duurste inkomende transfers van Anderlecht:

1. Nicolae Stanciu (Roe): 9,7 miljoen euro van Steaua Boekarest

2. Bouba Sanneh (Gam): 8 miljoen van FC Midtjylland

3. Michel Vlap (Ned): 8 miljoen van SC Heerenveen

4. Sven Kums: 6,5 miljoen van Watford

5. Steven Defour: 6 miljoen van Porto

6. Landry Dimata: 5 miljoen van Wolfsburg

7. Aleksandar Mitrovic (Ser): 5 miljoen van Partizan Belgrado

8. Lukasz Teodorczyk (Pol): 4,5 miljoen van Dynamo Kiev

9. Mbark Boussoufa (Mar): 4 miljoen van AA Gent

10. Kenny Saief (VSt): 3,7 miljoen van AA Gent
52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Vrachten

  Als KRCG fan zeg ik , hopelijk een goede transfer voor RSCA ! Het doet toch pijn aan de ogen als ge ziet hoe deze roemruchte club is afgetakeld na Constant V.D Stock !! Hopelijk krijgen de nieuwe bazen deze mooie club weer op de reals ? Want RSCA , CLUB , STANDART , KRCG en KAAG kleuren en maken toch het Belgische voetbal !! Echte voetbal fans weten dit maar al te goed !!!

 • rik cappelle

  Iedere nieuwe speler, de prijs doet er niet toe, verdient zijn kans zowel bij het randgemeenteploegske als bij ons. Maar hoe duurder de transfer hoe hoger de verwachtingen die er mogen gesteld worden. Maar duur is daarom nog niet goed. Ter loopt er bij ons ook nog zo ene rond van 5 mio €.

 • Gerry Cle

  Afwachten of de nieuwe sportieve managers van Anderlecht een neus hebben voor de juiste spelers. Ik heb er alle vertrouwen in.

 • jos jansen

  Vlap kan bij die pruts ploeg niets gaan doen,er zijn beter clubs voor hem!

 • Wouter Van de Walle

  Toch heel mooie statistieken voor zo een jonge speler