Exclusief voor abonnees

Een dag in het spoor van David Steegen, de perschef van Anderlecht: "Wij willen winnen - dat zit in ons DNA"

Joel Hoylaerts / Photo News
Eigenlijk zou hij een boek moeten schrijven. Zo veel anekdotes kent Anderlecht-perschef David Steegen (51). Maar bovenal is Steegen een supporter - "Ik heb ooit één speler uitgefloten. Sorry, John van Loen" -, die smacht naar een nieuwe landstitel. "Het kan, want Anderlecht komt altijd terug."

Ik heb de tofste job ter wereld - ik leef mijn droom. Maar tegelijk is dat mijn zwakte: ik kan het níet loslaten. Dat is erg vermoeiend. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn vrouw en twee dochters. Als communicatieverantwoordelijke moet ik in principe abstractie maken van mijn supportershart. Wel, dat is het moeilijkste voor mij. Ik bén nu eenmaal een fan. Gelukkig heb ik dat in de loop van de jaren geleerd."

Net voor David Steegen, in journalistenmiddens simpelweg 'de perschef' genoemd, zich naar zijn eerste vergadering van de dag haast - "Is de Zetterberg-zaal vrij?" - blikt hij terug op zijn kindertijd. "Ik ben geboren en getogen in Brussel, dus is het logisch dat ik vergroeid ben met Anderlecht. Nochtans nam mijn vader, een Limburger, me overal mee naar het voetbal - van Hasselt over Schaarbeek tot de Bosuil. Maar érgens moet Anderlecht mijn hart veroverd hebben. Mensen denken soms dat ze zelf hun favoriete club kiezen. Dat is fout: het is net andersom."

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Maes

    Grootste mooiprater van het Belgische voetbal! Heb ooit eens het 'genoegen' gehad om met dat zelfvoldane mannetje op een vliegtuig te zitten. Wat een pretentie had die gast. En zen vrouw nog meer. Allez hij zit dan wel bij de juiste club....