Ga naar de mobiele website
^ Top

Dieu 4 matchen aan de kant, Anderlecht niet in beroep

Photo News
De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Anderlecht-aanvaller Dieumerci Mbokani een schorsing van vier speeldagen en een boete van 2.000 euro opgelegd. De Geschillencommissie volgde zo het Bondsparket, dat eerder op de dag vier speeldagen eiste. Anderlecht gaat niet in beroep tegen de uitspraak.

Mbokani werd zaterdagavond uitgesloten in de terugwedstrijd van de halve finales in de Beker van België tegen Racing Genk. De Congolees werd na 56 minuten van het veld gestuurd door scheidsrechter Boucaut na een opzettelijke trap naar Genk-verdediger Jeroen Simaeys. De procureur vroeg twee speeldagen schorsing voor de overtreding en één speeldag voor het gedrag van Mbokani tegenover de scheidsrechter, die hij na zijn uitsluiting uitschold voor 'fils de pute'.

Daarnaast hing er ook nog een voorwaardelijke schorsing boven zijn hoofd. De wispelturige Congolees kreeg eerder dit seizoen immers al eens vier wedstrijden schorsing, waarvan één met uitstel, wegens natrappen op Lokeren-speler Kilian Overmeire. Die voorwaardelijke schorsing werd meteen omgezet in een effectieve.

Door de schorsing mist Mbokani de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie, tegen KV Mechelen (9 maart) en AA Gent (16 maart), en de eerste twee speeldagen van de play-offs. Landskampioen en huidig competitieleider Anderlecht liet immers al weten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak.

BELGA
belga
photo_news
Meer over


Meld een bug