Deschacht naar B-kern Anderlecht omwille van te negatieve houding: "Het is mijn eigen schuld"

December 2017: Olivier Deschacht verlaat het veld na een rode kaart tegen Charleroi.
Photo News December 2017: Olivier Deschacht verlaat het veld na een rode kaart tegen Charleroi.
Het wordt een 37ste verjaardag in mineur voor Olivier Deschacht. Anderlecht laat weten dat het zijn ancien naar de B-kern verwijst. Navraag leert ons dat dat een gevolg is van Deschachts negatieve attitude.

Als een winnaar: zo staat Olivier Deschacht bekend in het Belgische voetbal. De verdediger is dan ook gefrustreerd door de huidige gang van zaken bij de landskampioen - het pakte in zijn laatste matchen slechts 3 op 12, de titel lijkt weg -, wat maakt dat hij niet de meest aangename man in de vestiaire was. Hij kan moeilijk relativeren als hij op de bank zit - een gevolg van zijn grenzeloze ambitie. Hein Vanhaezebrouck heeft Deschacht daarop aangesproken. Hij wil nu in de eerste plaats positivisme om de negatieve spiraal te doorbreken en oordeelde daarom dat het beter was om Deschacht, nochtans een nuttige pion dit seizoen en een clubmonument, tijdelijk naar de B-kern te verwijzen.

Aan VTM bevestigt Deschacht ons verhaal: "Ik ben inderdaad te negatief geweest, het is mijn eigen schuld."

Poll

Olivier Deschacht naar de B-kern verwijzen: een terechte beslissing van Hein Vanhaezebrouck?

 • Ja 41%
 • Nee 59%

Op sociale media opperen fans dat Anderlecht Deschacht uit de A-kern weert omdat hij een perslek zou zijn, maar de speler, sinds 2001 vaste waarde bij paars-wit en goed voor 598 duels in het eerste elftal, heeft een hoogstens zakelijke relatie met journalisten. Zo houdt hij bijvoorbeeld niet van interviews, wat maakt dat te veel contact met de kranten volgens onze info niet de hoofdreden is voor zijn tijdelijke verbanning. Vorig seizoen stuurde ook René Weiler Deschacht voor enkele weken naar de beloften. Dat was toen omdat de speler de tactiek van de trainer in vraag stelde. Nadien knokte de Oost-Vlaming terug.
272 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • gert lans

  Als ze in Clubke vormer een gouden schoen kopen én vormer een boegbeeld durven noemen is Olli dat zéker ! Aan iedereen van Clubke die plat van het lachen ligt zou ik willen zeggen dat het geen zij te zien krijgen ook op niet véél trekt! Daar zijn ze niet beter gewoon maar in rsca wél ! Maar geniet zolang je nog kan want vanaf het volgende seizoen is het wéér gedaan voor 12 jaar !!!

 • Geert ROELS

  Als dat een boegbeeld is zo’n beperkte voetballer ? Raar dat hij in eerste mocht meedoen ,begrijpe wie kan ?

 • Guido Volkaerts

  "Deschacht naar B-kern Anderlecht omwille van te negatieve houding..." Daar komt hij Hein Vanhaezebrouck tegen als trainer dan...??? Ahja, als het gaat om een "negatieve houding" dan spant Hein wel de kroon door zijn niet aflatende kritiek op spelers, ploeg, bestuur, managers, entourage, supporters enz... De steun van de echte Anderlechtsupporter heb je alvast Olivier, jij bent onze held. PS.: Gezocht: Trainer die motiveert, niet DEmotiveert...

 • Frans Van der Borght

  Het laatste boegbeeld en clubspeler buiten gegooid. Het is een overgangssituatie geen afbraakwerken. Van Hazebroeck "te klein voor crisis".

 • Dirk Neefs

  Naar mijn mening is dit geen actie van Vanhaezebrouck na de commentaren die hij zelf heeft gegeven de laatste weken. Denk dat dit eerder uit de spelersgroep komt en Hein dit op zich neemt om zijn spelers te beschermen. Deschacht foetert op het terrein immers graag opzichtig op zijn ploegmaats als hij zelf in de fout is gegaan. De anderen blijven dat niet pikken.