Deschacht: “Ik kan begrijpen wat de fans van Anderlecht doen, sorry”

Olivier Deschacht, nu actief bij Lokeren.
Photo News Olivier Deschacht, nu actief bij Lokeren.
Olivier Deschacht (38), nagenoeg zijn hele carrière in dienst van Anderlecht, was uitgerekend vanavond te gast in de studio van Play Sports. En ook de verdediger kon zijn frustraties niet onder stoelen of banken steken. “Sorry, maar ik kan de reactie van de fans begrijpen”, zei de verdediger van Lokeren nadat ref Erik Lambrechts de match definitief staakte omdat de fans van paars-wit maar bommetjes en vuurwerk op het veld bleven gooien.

“Als ik heel hard mag zijn: ik kan die supporters begrijpen”, opende Deschacht. “Ik zou ook gefrustreerd zijn. Ik kan hun reactie begrijpen, sorry. Ik zeg niet dat het correct is wat ze gedaan hebben, maar ik begrijp hun frustratie echt wel. Die mensen moesten vandaag waarschijnlijk een dag vakantie nemen, spenderen hun hele dag aan die wedstrijd en dan maak je dit mee. Het had 4-1 kunnen zijn na dertig minuten, dat heb ik bij Anderlecht nog nooit gezien.” 

“Ik dacht echt dat er een reactie zou komen na de 0 op 9", zei Deschacht ook nog. “Maar ik stel vast dat de trainer (Fred Rutten, red.) zijn huiswerk ook niet gemaakt heeft. Tactisch werd Anderlecht afgetroefd door Preud’homme. Niemand wist wat hij moest doen. Wat ik zou doen als ik nu nog aanvoerder van Anderlecht was? Ik denk dat ik mezelf niet onder controle zou hebben. Ik zou mensen beginnen beledigen - en daar natuurlijk achteraf veel spijt van hebben. Ik zou beginnen schreeuwen, roepen. Ik vind gewoon dat niemand zijn job gedaan heeft vandaag.”

BELGA41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • karl van dyck

  Zoals je zegt Deschacht. De Gewone Supporter Spendeert veel geld,dat hij zuur verdient heeft door hard te moeten werken om zijn ploeg mooi voetbal te zien spelen. Sponsoren mee de hoge lonen van sommige spelers en je mag gerust zijn dat ze ook mogen meebetalen zodat de V.I.P.kes in hun glazen kooi niks tekort komen. En dan krijg je dit. Supporters moesten overal ter wereld thuisblijven.

 • Patrick Van Mieghem

  Tja,dan is alles te begrijpen...goedgekeurd of niet? Niet meer voor herhaling vatbaar op TV deze jongen...

 • Walter Duerloo

  Dit is niet goed te spreken, ik vind dat een onnozele opmerking van de Deschacht!!!!

 • Els LeyS

  Vele mensen vragen het zich af hoe die vuurpijlen binnen in het stadion kunnen komen? Wel dat is eenvoudig, het fouilleren is 1 grote grap. Heb het verschil kunnen merken tussen bvb Paris SG - Anderlecht en Anderlecht - Sint Truiden. Bij de eerst match was het heftig; bij de 2e een lachertje. Ik had eender wat kunnen meenemen...

 • Frederik Lootens

  Deschacht jou uitspraken zijn zeker niet voor herhaling vatbaar.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00