Exclusief voor abonnees

Degryse: “Deze match maakt duidelijk dat Kompany nog héél veel werk voor de boeg heeft”

Marc Degryse fileert de bekermatch van Anderlecht.
Photonews Marc Degryse fileert de bekermatch van Anderlecht.
Ook onze analist Marc Degryse keek met belangstelling naar de bekerwedstrijd tussen Anderlecht en Beerschot. En ook hij zag dat het Anderlecht bloed, zweet en tranen kostte om door te stoten. “Dat Kompany uitvalt, is ook weer een pijnlijk verhaal.”

“Je zag bij het begin van de wedstrijd dat het ouderwets van moeten was voor Anderlecht. De supporters ­hebben dat ook duidelijk gemaakt met hun spandoek. De keuzes van Kom­pany waren opvallend. Hij koos voor mannen die ervaring hebben: Kompany, Nasri, Vlap, Roofe ook. In de eerste helft had Anderlecht opnieuw veel balbezit – zoals zo vaak dit seizoen. We zagen weer het voetbal te zien dat Kompany er wil inslijpen. Tegen een mindere tegenstander kan dat. Maar ze kregen amper kansen. Er was een kopbal van Chadli en dan het doelpunt van Nasri. Zijn doelpunt kwam uit het niets, we hadden hem amper gezien. Voorts was het voetbal te stereotiep. De bal rondtikken, zonder meer. En dat tegen een ploeg die ook speelt zonder vertrouwen. Een Anderlecht op niveau moet meer doen dan wat we in de ­eerste helft gezien hebben. Eigenlijk mogen ze blij zijn dat ze met een 1-1 konden gaan rusten. Bij het tegendoelpunt gaat Van Crombrugge ­trouwens niet vrijuit.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.