De Vlieger looft Boeckx: "Hij straalt uit: 'dit pakt niemand mij af'"

Kan paars-wit met doelman Boeckx de Champions League in?

Photonews
Na zes wedstrijden in de play-offs zit Frank Boeckx (30) aan vier clean sheets. Geen enkele doelman deed ooit beter. Boeckx is dit seizoen 'incontournable' geworden in het Astridpark, met dank aan René Weiler én zichzelf natuurlijk. Maar hoe zit het voor volgend seizoen, moet paars-wit met Boeckx de Champions League in? De Wilde, De Vlieger en Maes vinden in elk geval van wel. "Geef Boeckx het vertrouwen, dat heeft hij zelf afgedwongen."

Peter Maes weet wat het is om tweede doelman te zijn bij Anderlecht, alleen kon hij zich in tegenstelling tot Boeckx nooit opwerken tot 'numero uno'. "De omstandigheden na het vertrek van Proto hebben in het voordeel van Boeckx gespeeld", zegt Maes. "Mijn situatie was duidelijk, ik was nummer twee achter De Wilde. Mijn vooruitzichten om eerste doelman te worden, waren nihil. In het geval van Boeckx was er geen absolute nummer één na het vertrek van Proto, alles lag open. Davy Roef had meer tijd nodig dan ze bij Anderlecht hadden gedacht en daar heeft Boeckx van geprofiteerd. Nadien is hij meegegroeid met het team en was de trein vertrokken. Boeckx is een mooi voorbeeld dat je ook kunt groeien in de rol van titularis."

"Het is volledig de verdienste van Boeckx dat het nooit zo ver is gekomen. Als je ziet met hoeveel zelfvertrouwen hij tussen de palen staat, hij straalt een gevoel uit van 'dit pakt echt niemand mij nog af'", zo zegt Geert De Vlieger dan weer.

"Boeckx slaagt waar Roef faalde", klinkt het nog bij De Vlieger. Wat de ex-doelman bedoelt, ontdekt u in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor slechts 1 euro.

Photo News
Photo News
BELGA