De tragedie van Anderlecht op Werder Bremen speelde zich vandaag exact 25 jaar af: “Onze fans dansten aan de rust. Ze weenden erna”

Photonews
De hálve finale van de Champions League kwam in zicht. Bekijk het scorebord. “Ik ben er nog steeds strontziek van.” Johan Boskamp 25 jaar na de onvergetelijke 5-3 van Anderlecht in Bremen. “Ik praat er eigenlijk nooit meer over.” Een reconstructie.

Acht december 1993, iets na 22u30. Het wonder is geschied, het Weserstadion viert feest. Werder Bremen heeft zich na een waanzinnige tweede helft teruggeknokt van 0-3 naar 5-3. Terwijl de spelers van de thuisploeg dansen in de regen, druipen die van Anderlecht zeiknat af. Trainer Johan Boskamp incluis. Het ongeloof te lezen in hun ogen - met dat scenario had niemand rekening gehouden aan de rust. Niet de spelers, niet de coach, niet de fans én niet de journalisten. 

© PHOTO NEWS/DE WAELE

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geens Rik

  Dat zijn dan nu de specialisten ex-trainers die alles beter weten. Praat er niet meer over omdat er maar één schuldige was: nml de trainer.

 • André Van der Poorten

  Het had de avond van Boffin kunnen zijn ! Tachtische fout van de trainer om te gaan verdedigen !

 • frank veus

  Dat was de periode dat ze alles en iedereen omkochten die van anderlecht , bleek toen ze met de rust moesten betalen ze geen zwart geld bijhadden !!!

 • yvan van impe

  Buiten de uitslag was het wel een mooie dag

 • André Van der Poorten

  Als Boskamp in deze match minstens één speler in de middencircel houdt dan blijven er twee tegenspelers bij deze waken . Nu kon Bremen lustig met 10 man aanvallen !