David Pollet: "Anderlecht beste ploeg van België"

PHOTO_NEWS
David Pollet is in Neerpede officieel voorgesteld als nieuwe speler van landskampioen Anderlecht. De 25-jarige spits, die van Charleroi overkomt, tekende een contract voor 4,5 seizoenen en zal bij paars-wit met rugnummer elf spelen.

Pollet, dit seizoen al goed voor elf competitietreffers, was gegeerd wild op de transfermarkt en had de clubs voor het uitkiezen. "In mijn hoofd waren er slechts twee mogelijkheden. Ofwel bleef in bij Charleroi, ofwel trok ik naar Anderlecht", verklaarde hij op zijn voorstelling.

"Ik wilde hogerop en Anderlecht gaf me die mogelijkheid. Anderlecht is simpelweg de beste club in België. Mijn ambitie is om Standard bij te benen en kampioen te worden. Ik heb in mijn carrière nog geen prijs gepakt, hopelijk verandert daar op het eind van het seizoen iets aan", klonk het bij Pollet, die de Brusselaars zo'n twee miljoen euro kostte.

"Verschil maken"
De bij het Franse Lens opgeleide spits kan in de aanvalslinie van de landskampioen naast de Serviër Aleksandar Mitrovic uitgespeeld worden. "Ik kan in zowel een 4-4-2 als in een 4-3-3 uit de voeten. Bij Charleroi speelde ik alleen in de spits, maar ik kan me aanpassen".

Anderlecht greep tijdens de wintermercato onder meer naast Thorgan Hazard en Steven Defour. "We zijn er niet in geslaagd een middenvelder te strikken, maar met de komst van David hebben we nu toch twee spitsen met dezelfde stijl. Zij kunnen het verschil maken tijdens de play-offs", aldus algemeen directeur Herman Van Holsbeeck.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00