Daar is Vincent Kompany weer: kapitein van Anderlecht traint opnieuw mee

Photo News

Opvallende aanwezige op de training van Anderlecht vandaag: Vincent Kompany. De speler-manager viel vorige week donderdag net na de pauze uit op het bekerduel in Moeskroen met een hamstringblessure. Hetzelfde kwaaltje dat hem eerder dit seizoen al twee keer in de lappenmand deed belanden, waardoor er opnieuw voor een inactiviteit van drie tot vier weken gevreesd werd. De vraag was of Kompany in 2019 nog in actie zou komen. Maar kijk, vandaag trainde hij mee. Lichtjes weliswaar, maar toch ook al met de bal. Afwachten of hij de Clásico van zondag in Standard (14u30) haalt. Voorlopig staat zijn status op ‘twijfelachtig’, net als Chadli. Met ook Philippe Sandler out, is de spoeling centraal achterin dun bij paars-wit. De Nederlander is geopereerd aan de knie. En het programma is nog zwaar, de komende weken. Na Standard volgt de bekerclash tegen Club Brugge op donderdag en daarna nog twee competitieduels: thuis tegen Genk (22/12) en op Antwerp (27/12).

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • james vroman

  hun tieners uit de eigen regio kun je gaan bewonderen in de lagere afdelingen vanaf volgende seizoenen als er 2 degelijke eerste klassers worden zal het een groot succes zijn ..

 • Géry Mergaerts

  Met voetballen stoppen met directe ingang en leg u toe op uw diploma van trainer. Zo kan je nog nuttig zijn voor Anderlecht in de nabije toekomst. Voetballen aan fitte en jongere talenten overlaten. En als je nog zo goed zou zijn als anderen beweren...dan zou je nog steeds in Engeland zitten ipv de platte Belgische competitie vol van overroepen spelers...!!

 • Nathalie Clauwaert

  @Dirk Jansen, kan goed zijn wat je zegt maar denk eraan, er moeten resultaten komen en PO1 is veraf. Volgend jaar geen Europa zijn er geen inkomsten ook en komen er geldproblemen. Er moet nu gehandeld worden en knopen doorgehakt. Vind het steeds zo jammer voor de supporters, dat zijn de echte verliezers door elke week in de kou op appèl te zijn. 't Wordt tijd dat zij eens van zich laten horen.

 • Dirk Jansen

  Anderlecht is de enige ploeg in de competitie die durft spelen met hun beloften elftal , en ik vind dat ze goeie resultaten boeken ook voor een ploeg in opbouw met hun jonkies en kompany zijn doel zal zeker lukken . Hij had het namelijk ook voorspeld dat het eerste jaar zeer moeilijk ging zijn .

 • Carlos Simonis

  Volgens vele criticasters hier is Kompany een overroepen speler, niks toevoegen etc.etc. Terwijl ze bij Man.City ( een miljoenenclub) Kompany juist missen. En in de Belgische en Nederlandse competitie moet een voetballer makkelijk tot zijn 40e kunnen voetballen. Het is een competitie van subtoppers.