Daar is Obradovic opeens weer: Serviër na zes maanden in B-kern mee op stage met Anderlecht

Ivan Obradovic, hier op een archiefbeeld.
Photo News Ivan Obradovic, hier op een archiefbeeld.
Daar is transfer nummer één bij Anderlecht – een interne, welteverstaan. Behoudens een ommekeer mag Ivan Obradovic (30) mee op winterstage. Hij zat zes maanden in de B-kern.

Hij was gewaarschuwd. “Wie spelletjes speelt en zo weigert te vertrekken, zal naar de B-kern vliegen”, sprak toenmalig ­sportief manager Luc Devroe ­afgelopen zomer. Hij hintte op Ivan Obradovic, die te horen gekregen had dat hij andere oorden móest opzoeken, maar ondanks concrete interesse vanuit Turkije en Griekenland liever in Anderlecht bleef. Eind augustus zat de Serviër er nog steeds, tot grote woede van Devroe, die zijn dreigementen dan ook hard maakte – Obradovic naar de beloften dus. Hein Vanhaezebrouck sputterde nooit tegen.

Nu Devroes sportieve macht ­serieus ingeperkt is en Vanhaezebrouck niet langer coach is, heeft Obradovic plots weer toekomstperspectieven op Anderlecht. In die mate zelfs dat de Servische (ex-?)international vandaag mee op het vliegtuig stapt naar Spanje, waar paars-wit één week op stage is in San Pedro del Pinatar. ’t Is een beslissing die op Neerpede in overleg genomen is, tussen onder meer Michael Verschueren, Frank Arnesen en Karim Belhocine. Zij zien in Obradovic een waardige Anderlecht-speler en willen hem een nieuwe kans gunnen onder Fred Rutten.

Op en top prof

Het is een ommezwaai waar Obradovic maanden op gehoopt heeft. Het was ook de motivatie voor hem om zich professioneel te blijven gedragen. Hij trainde steeds zoals het hoort bij de U21, adviseerde Elias Cobbaut – nota bene een concurrent op links – tijdens zijn revalidatie en ving Ognjen Vranjes en Luka Adzic op, die een moeilijke aanpassing ­kenden.

Ivan Obradovic in actie tegen Club.
BELGA Ivan Obradovic in actie tegen Club.

Met nu dus de ultieme beloning in de vorm van een vliegtuigticket naar de zon. Obradovic, naar ­eigen zeggen wedstrijdfit, heeft er zeven dagen om de staf te overtuigen dat hij een meerwaarde kan betekenen. Lukt dat niet, dan lijkt een exit onvermijdelijk. Obradovic heeft nog maar zes maanden contract, Partizan Belgrado wil hem graag, er is ook belangstelling uit Turkije.

Dauda niet, Vranjes wel

Wie in tegenstelling tot Obradovic niet hun valiezen moeten pakken, zijn Mohammed Dauda, Kristal Abazaj, Adzic en Abdoul Karim Dante. Vooral de afwezigheid van Dauda is verrassend, de goalgetter (bij de beloften dan toch) speelde in de heenronde regelmatig. Middenvelders Sieben Dewaele (19) en Yari Verschaeren (17) en aanvaller Jérémy Doku (16) reizen wel mee. 

Paars-wit steeg vanochtend op met een lijnvlucht vanuit Char­leroi. Op vrijdag is er een oefen­duel tegen Hoffenheim, zondag geeft RSCA Heidenheim partij, waarna de terugkeer volgt.

Ognjen Vranjes mag ook mee.
BELGA Ognjen Vranjes mag ook mee.



11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frankie bressinck

  Probleem van Obradovic is dat hij niet in een 3 mans verdediging kan spelen, daarom kwam hij bij HVH niet meer aan de bak! Ook tegen snelle flankspelers als Ndongala, Dompé e.a heeft hij het moeilijk!

 • Jean Emare

  Verdiende ook al veel langer een plek in de basis. Bende kleuters.

 • Anthony Peeters

  Obradovic is in ieder geval beter dan milic! Obradovic kan echt wel goed spelen alleen moet hem wel eens beginnen met betere voorzetten te geven die vliegen altijd de tribune in!

 • Luc Steenmans

  Eén van de besten in België.... en zeker Anderlecht DNA... een verdediger met heel veel techniek. Proficiat aan Coucke en Devroe om zo iemand in de B kern te zetten.... zegt wel heeel veel over die twee..

 • Christian MERTENS

  Probleem met Obradovic is dat hij niet regulier is in zijn prestaties. Hij is in sommige wedstrijden heel goed maar hij kan ook soms nonchalant en ongeconcentreerd zijn. Dat is volgens mij zijn probleem. Bij KV.Mechelen kon dat mssch geen kwaad maar bij een top 3 ploeg in JPL kan dat niet ! Hopen dat hij zich herpakt met nieuwe trainer (Hr.Rutten)