Coucke slaat eerste slag: Makarenko (KV Kortrijk) naar Anderlecht

Yevhen Makarenko speelt volgend jaar in het Astridpark.
BELGA Yevhen Makarenko speelt volgend jaar in het Astridpark.
De Oekraïener Yevhen Makarenko speelt volgend seizoen voor Sporting Anderlecht. De transfer van KV Kortrijk naar Anderlecht werd vanmiddag afgerond.

Makarenko wordt er in mei 27. Hij werd dit seizoen door de Kortrijkse scouts gehaald bij Dinamo Kiev waarmee hij o.a. in de Champions League speelde tegen Manchester City, Napoli, Benfica en Besiktas, maar dan wel telkens als linksachter. Ook in Kortrijk startte hij op die positie maar Glen De Boeck muteerde hem met groot succes tot verdedigende middenvelder waar hij de orkestmeester van KV Kortrijk werd.

Bij Kortrijk had hij een contract voor één seizoen met een optie op een tweede jaar. Die optie werd inmiddels ook gelicht, maar anderzijds had hijzelf ook een optie dat hij de club voor een vastgesteld bedrag kon verlaten. Dat bedrag wordt nu door Anderlecht betaald.
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georges Vande Velde

  Ter vervanging van een die voor meer geld verkocht wordt of om op de bank te zitten. Wie zal verdwijnen ? Kara,Trebel,Oneykuru,Theodorcic, enz.. voor de geldmachine en goedkopere in de plaats. Dat is de economie in het hedendaagse voetbal. Kopen en verkopen ! Voetbal ? Niet mee te maken commercie,commercie ..... en bedrog , corruptie ......

 • Georges Vande Velde

  Spelers die nu al officieel verkocht of gekocht worden , zullen zich in PO1 of PO2 niet meer 200% inzetten met risico van blessures. Dat is de verklaring voor het woord “competitievervalsing” Ofwel zal men voetje terug trekken ofwel wordt men niet meer opgesteld. Duidelijk ???

 • Carl Leenaert

  Ik vraag mij alleen af wanneer de zogezegde grote ploegen zelf eens een talent gaan vinden, altijd maar weer komen kopen bij Kortrijk, scouting die niet werkt zeker? Een pluim voor deze mannen, niet voor de profiteurs zoals vanhaesebroucke en zijn vrienden

 • Jose Van Hauwaert

  @Lodewijk Verborgt. Moet RSCA dan nog tegen Kortrijk spelen mischien? Dacht ik niet hoor. Leg ons dan eens uit hoe deze transfer dan wel competitievervalsing zou kunnen zijn aub. Waarvoor dank natuurlijk.

 • Josiane De Winter

  Hij zal het zich beklagen tenzij het hem alleen om het geld te doen is

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00