Coucke shopt bij KVO: Milic tot 2022 naar Anderlecht

BELGA
Een verrassing is het niet, maar KV Oostende-verdediger Antonio Milic (24) gaat aan de slag bij Anderlecht. De Kroaat ruilt de kustploeg voor paars-wit, dat Milic eigenlijk al in de winter naar het Astridpark wou halen. Wellicht volgt ook Knowledge Musona zijn spoor.

Geen Antonio Milic op training in Oostende vandaag. De verdediger trok richting Brussel waar hij eerstdaags, mogelijk nog vandaag, bij Sporting Anderlecht gepresenteerd zal worden. De linksbenige sterkhouder van de kustploeg tekent straks een contract voor vier seizoenen in de hoofdstad, waar hij vorige winter al op het verlanglijstje stond. Toen vond Marc Coucke het dossier kort na zijn intrede bij Anderlecht nog te gevoelig en te complex, dit door zijn geschiedenis bij KV Oostende. Milic wordt na Makarenko, Cobbaut en de Albanees Abazaj al de vierde zomertransfer van Coucke en sportief directeur Devroe. Tevens de eerste tussen Anderlecht en KV Oostende, al zal het daar wellicht niet bij blijven. Naast Milic aast Anderlecht ook op Knowledge Musona, die de Kroaat wellicht snel zal volgen naar het Astridpark. Ook voor hem ligt er een vierjarige verbintenis klaar. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft paars-wit ook interesse in Aristote Nkaka, die pas in de winterstop Moeskroen ruilde voor KVO.

Milic werd in de kwalificatiecampagne enkele keren geselecteerd voor de A-ploeg van Kroatië, maar maakt geen deel uit van de ruime voorselectie voor het WK in Rusland. De verdediger werd in januari 2015 overgenomen van Hajduk Split en groeide na een moeilijke start onder Vanderbiest uiteindelijk uit tot een sterkhouder. 

Lukasz Teodorczyk en zijn toekomstige ploegmaat, Antonio Milic.
BELGA Lukasz Teodorczyk en zijn toekomstige ploegmaat, Antonio Milic.
Antonio Milic.
BELGA Antonio Milic.53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudi van dijck

  Gert Lans; Brugge heeft wel de spelers waar je mee in de JPL kampioen kan spelen!! en Anderlecht heeft de spelers waar PO2 nog te hoog gegrepen is!! dat is een wereld van verschil beste.

 • Pieterjan Labath

  Blijkbaar doet het zoveel pijn bij Gertje Lans dat Club 2 titels pakt op 3 seizoenen dat hij de feiten vergeet. Zen eigen paars ploegje is Kvo b aan het worden en Club gaat zich versterken met het CL geld. Standard en Club zijn de echte topploegen met topsupporters!

 • fien De Coninck

  ‘Ik blijf KVO’ of dacht ge dat Coucke 14 mio ging kwijtschelden? Wil de echte eigenaar van KVO nu opstaan?

 • rik cappelle

  Er zijn er hier toch 2 die tevreden zijn met die toptransfers. Wie ? Ja wie denkt ge. Het onnavolgbare komische duo Lans & Thijs.

 • Steven Moreels

  spelers van Oostende, met alle respect, maar dit zijn nu niet de transfers waar ik zat op te wachten.