Coucke kan niet veel kwijt over huiszoekingen, federaal parket: “Bezorgd over het feit dat namen openlijk worden vermeld”

Er heeft vanochtend een inval plaatsgevonden op het trainingscentrum van RSC Anderlecht in Neerpede. Een dertigtal agenten was ter plaatse. Het federaal parket bevestigt ook huiszoekingen in Laken, bij de Voetbalbond, en in Schaarbeek. Volgens onze info is die laatste inval bij advies- en makelaarskantoor ‘One Goal Management’. De acties kaderen in een onderzoek naar witwaspraktijken en het opzetten van een criminele organisatie, waarbij vooral spelersmakelaars geviseerd worden. Op het oefencentrum in Neerpede bevinden zich ook de bureaus en de administratie van paars-wit. Later bevestigde paars-wit ook dat ze in het Constant Vanden Stock-stadion bezoek hadden gekregen van onderzoekers.

Hieronder het volledige relaas van een bewogen dagje in het Brusselse:

Belga/PN
BELGA PHOTO THIERRY ROGE
BELGA BELGA PHOTO THIERRY ROGE
Photo News93 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk govaerts

  de jaren waarvan de boeken zijn meegenomen ,was Coucke 1 keer per jaar bij rsca aanwezig met KVO Ooostende .Meer niet , blijkbaar zijn er vele die of niet begrijpend kunnen lezen of de oude Collin, Van Den Stock , van Holsbeek niet wil/kan beschuldigen .Sinds het bosman arrest , ook zon klucht destijds , zijn vooral de makelaars er alleen maar beter van geworden .

 • jean pierre Tibermont

  We hebben meer mensen nodig in het voetbal om de verziekte situatie op te kuisen maar hij krijgt zo goed als geen steun van de andere clubleiders die houden liever de potjes gedekt,Standard werkt rustig verder met Bayat...???

 • marc germeau

  Hoe heeft Coucke zich zo bij de lurven kunnen laten nemen? En wat moeten we denken van de Verschuerens ? Want Mister Michel moet toch op de hoogte zijn geweest van allicht jaren gesjoemel onder de dynastie VDS? Waarom haalt Coucke zoon Michael V dan binnen als algemeen manager ?

 • Kurt Boeckaert

  sommigen die hier reageren hebben duidelijk niet goed geluisterd of gelezen ! Het gaat NIET over voetbalclub Anderlecht maar over specifieke makelaars ! Die hebben blijkbaar (? moet nog bewezen worden) wat gefraudeerd met hun commissies om belastingen te ontlopen ! En huiszoeking dienen enkel om eventueel bewijsmateriaal (kopies contracten,...) te verzamelen ! niet om schuld of onschuld te bewijzen !!

 • Erwin Erwin Mulder

  Mocht Anderlecht op dit ogenblik en goed draaiende ploeg geweest zijn ,zouden we dan ooit iets gehoord hebben van een gerechtelijk onderzoek?Ik twijfel er sterk aan. Coucke zijn boekhouders hebben toch een en andere tegen het licht gehouden vooraleer tot overname te beslissen?Huiswerk slecht gemaakt Marc?Erwin De Mulder