Colassin (19) langer bij Anderlecht? Gesprekken gaan de goede richting uit

Photo News
Geen loze slogan. Anderlecht voert constructieve gesprekken met Antoine Colassin (19) over een contractverlenging. Hij moet een vaste waarde worden.

“Als ik doe wat moet, hoor ik bij de beste spelers van België”, zei Kemar Roofe vorige week. En tóch houdt men er intern bij ­Anderlecht rekening mee dat ­Antoine Colassin de nummer één in de ­pikorde van de centrum­spitsen wordt. Het jeugdproduct past immers meer dan Roofe ­binnen de filosofie van Vincent Kompany – jong, dynamisch en doelgericht – terwijl Nany Dimata na meer dan een jaar blessureleed een vraagteken blijft. Dimata speelde zijn laatste officiële ­wedstrijd in ­februari 2019.

Omdat Colassin een stevige kanshebber op een basisplaats is, vindt Anderlecht het niet meer dan ­correct om zijn contract (dat nu loopt tot 2022) open te breken en – weliswaar voorzichtig – op te waarderen. Drie weken geleden vertelde CEO Karel Van Eetvelt reeds dat de onderhandelingen liepen. Die gaan de goeie richting uit, zo werd ons rond de speler ­bevestigd: “Antoine wil zich graag verder ontwikkelen bij ­Anderlecht.” Een ommekeer lijkt weinig waarschijnlijk.

Colassin, vorig weekend tijdens de oefenmatch tegen STVV.
Photo News Colassin, vorig weekend tijdens de oefenmatch tegen STVV.

Debuut met doelpunt

Colassin kende vorig seizoen een stormachtige start. Nadat hij op stage gecharmeerd had, ­debuteerde hij tegen Club met een doelpunt. Ook tegen AA Gent en Moeskroen stond Colassin op het scorebord, hoewel hij toen al last aan de enkel had. In februari ging de aanvaller onder het mes. In de voorbereiding was reeds merkbaar dat hij helemaal ­hersteld is: Colassin geeft blijkbaar de beste indruk van de drie spitsen.

Als Colassin effectief verlengt, dan is hij reeds de derde jongere die RSCA deze zomer vastlegt. Eerder tekende Marco Kana (17) tot 2023, Killian Sardella (18) is tot 2025 aan paars-wit gebonden. Het mag duidelijk zijn: Anderlecht blijft inzetten op de jeugd.

Sportmanager Peter Verbeke wil overigens niet alleen behouden wat goed is, maar hij probeert ook de kern te versterken. Anderlecht officialiseerde gisteren de nieuwe uitleenbeurt van Derrick Luckassen (25) van PSV, zonder aankoopoptie. Op linksachter is er een akkoord in de maak met ­Bogdan Mykhaylichenko (23). ­Behoudens een verrassing komt de verdediger over van Zorya ­Luhansk. Mykhaylichenko heet een bijter te zijn – zijn kaartenlast is hoog –, met een goeie voorzet. Onder meer Shakhtar Donetsk en Dinamo Kiev wilden hem ook, hij is vooralsnog geen A-inter­national.

Het valt wel af te wachten wanneer Mykhaylichenko in Anderlecht arriveert. Oekraïne ligt namelijk niet in de Europese Unie, wat het complex maakt om een visum voor de speler te krijgen. Het is een probleem dat Racing Genk herkent: het tracht al weken om zijn Colombiaanse aanwinst Daniel Munoz in België te krijgen, voorlopig zonder succes.

BELGA

Lees ook:

Anderlecht heeft een duidelijk plan met Marco Kana, ‘superjonkie’ waarin Kompany zichzelf herkent (+)

“Hij is waar hij wil zijn”: waarom de comeback van Vanden Borre zelfs bij een mislukking niet voor niks is geweest
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • André Vermaelen

  Een jonge speler met ambities blijft toch niet bij een Belgische middenmoot zonder vooruitzichten.

 • David Van Petegem

  Raph, Kompany ok, Lukaku ook, maar wie zijn Tielemans, Praet en Dendonker?

 • Raf Ostach

  Raph, het zijn mensen zoals u en vele journalisten die al jaren roepen dat Belgische clubs vooral moet inzetten op eigen jeugd. Maar blijven denken op LT levert meer op dan de zoveelste buitenlander te kopen die niet beter is dan een eigen jeugdspeler. A'lecht heeft dit s al bewezen, zie Kompany, Lukaku, Tielemans, Praet, Dendonker...die in buitenlandse competities hun meerwaarde laten zien. Dus, eerst roepen dat clubs eigen jeugd kansen geeft en dan afbreken als ze het doen, is al te makkelijk.

 • Frankie Albert Goethals

  Raph, ze moeten niet komen, ze zijn er al. Jong, snel, leergierig, talent en kansen krijgen, meer moet dat niet zijn. Trouwens Kompany is dat geen goede Belgische speler? Het is de perceptie van de gevulde fles: voor de ene half leeg, voor de andere half vol.

 • Raph Janssens

  Dat is allemaal goed die jeugd aan boord te houden maar een competitie met die gasten winnen doe je niet , wanneer komt er eens een goede belgische speler naar rsca? Tzal weer niks worden dit seizoen.