Coachende Kompany is licentiecommissie niet ontgaan: “Een verwittigd man is er twee waard”

Vincent Kompany.
BELGA Vincent Kompany.

De aard van het beestje. Vincent Kompany is geblesseerd aan de adductoren, maar dat belet hem niet om zijn stempel te drukken op Anderlecht. Tijdens de oefenwedstrijden was hij vocaal erg aanwezig, zoals zaterdag tegen RWDM. Meer dan Frank Vercauteren, op papier nochtans de T1. Dat is de licentiecommissie niet ontgaan. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vorig seizoen bestrafte ze Anderlecht al met een boete van 5.000 euro omdat Kompany in de praktijk de hoofdcoach was, terwijl hij daar niet het juiste diploma voor had. Ook vandaag houdt licentiemanager Nils Van Brantegem Kompany - nog steeds zonder de nodige documenten om trainer te zijn - in de gaten, “zoals alle andere eersteklassers”. 

“De regels zijn duidelijk. Er kan maar één T1 zijn en dat is Vercauteren bij Anderlecht. En een verwittigd man is er twee waard, niet?” Mocht Kompany komend weekend actief coachen, dan komt in theorie de licentie in gevaar. Daarom is de kans groot dat Kompany op de tribune zal zitten, niet op de bank. 

Lees ook: 

Percy Tau gearriveerd in Brussel: Anderlecht huurt ex-Club Brugge-spits van Brighton & Hove Albion

Anderlecht strikt definitief Mykha, meer dan een notoire kaartenpakker: “Hij had ook opties in G5-competities” (+)

Geen basisplaats, geen opslag: wat is er aan de hand met Yari Verschaeren? (+)

Vincent Kompany.
BELGA Vincent Kompany.37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy Claes

  En dan nu onmiddellijk de boot ingaan tegen KVM en dan ben ik.benieuwd over de positie van Monsieur Kompany ?

 • ERIK CORNELIS

  Ze weten bij Anderlecht ook dat me nooit of nooit hun licentie zal durven intrekken , en een boete betalen ze gewoon of men moest die op 2500000 zetten per keer

 • Natacha Verpoort

  waarom nog eens verwittigen? Dat heb je dan voor hé met belangenvermenging in de Pro League, anderen waren al lang gestraft met schorsing bovenop!

 • jozef van riel

  Tja, als dat het belangrijkste is waar die commissie zich mee moet bezig houden zijn we goed op weg!

 • Géry Mergaerts

  Voor het niet dragen van een mondmasker wordt je veel sneller beboet...raar he dit landje...!!