Club vs Anderlecht: Ons 'All Star Team' waaruit blijkt welke ploeg de titel niet mag mislopen

belga/photonews
Zondagmiddag, 14u30, Jan Breydelstadion, Brugge. Het wordt dé match van het jaar, voor de Brugse fans misschien wel de belangrijkste wedstrijd van de afgelopen tien jaar. De twee zwaargewichten van de Belgische competitie stappen samen in de ring. Als opwarmertje creëerden wij een 'All Star Team' met telkens de beste speler van beide ploegen op hun positie. En dat is opvallend blauw-zwart getint. Als excuus kan Anderlecht de blessures van Defour en Najar inroepen, maar toch: 9-2 is een opvallend resultaat.

Doelman: Butelle
Silvio Proto heeft een enorme staat van dienst bij Anderlecht en had in het verleden al vaker een groot aandeel in de een landstitel voor de Brusselaars. Maar op dit moment gaat onze voorkeur naar Ludovic Butelle. In de play-offs is de Franse goalie van Club beslissend geweest. Denk maar aan de save op de strafschop van Sven Kums of zijn puik zweefwerk afgelopen zondag op een poging van Laurent Depoitre. Butelle is een puntenpakker, daarom verdient hij een plaatsje in ons doel.

Rechtsachter: Meunier
Thomas Meunier is zeker niet aan zijn beste maanden bezig in het shirt van Club Brugge. Ook een Meunier in mindere doen krijgt wat ons betreft de voorkeur op Stéphane Badji. Dat weet ook Marc Wilmots, die niet naliet hem gisteren op te nemen in zijn selectie van voorlopig 24 spelers. Zelfs in ietwat mindere vorm verkiezen we Meunier nog altijd boven Badji. De Senegalees depanneert op dit moment op de rechtsback bij paars-wit door de zware knieblessure van Andy Najar.

Benieuwd naar ons volledig elftal? Neem dan snel een kijkje op HLN SPORT PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU voor 1 euro 5 weken lang.