Chinese transfer Santini moet Anderlecht aan centen voor spits helpen

BELGA
Afscheid van zestien competitiedoelpunten. Chinese bronnen melden dat Ivan Santini (30) op een zucht van een transfer naar de Chinese eerste klasse staat.

Het nieuws dat de Anderlechtaanvaller op weg is naar Azië, werd ons door zijn entourage bevestigd - het zou om Jiangsu Suning FC gaan. Santini moet wel nog een akkoord vinden met de Chinezen, in tegenstelling tot Anderlecht, dat vijf miljoen euro kan cashen. Mocht het effectief tot een deal op alle niveaus komen, dan verliest paars-wit weliswaar een altijd scorende negen, maar int het wel centen die het kan gebruiken om een spits aan te trekken die wél in de filosofie van Vincent Kompany past - minder statisch en beter in het samenspel. Op dit moment zit RSCA financieel krap om nieuwkomers te halen, terwijl een extra aanvaller een must is. Kiese Thelin en Dimata zijn out, wellicht moet middenvelder Pieter Gerkens tegen KV Oostende depanneren.

Santini kwam één jaar geleden van Caen naar Anderlecht, op aandringen van toenmalig coach Hein Vanhaezebrouck. Paars-wit betaalde drie miljoen euro voor de Kroaat. Na een vliegende start viel hij grotendeels stil, de harten van de fans veroverde hij nooit.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • bryan de ceuster

  Vreemd dat hij al moet opstappen... Na 3 speeldagen van de vorige competitie was hij toch dé absolute toptransfer van anderlecht?

 • Georges Borloo

  Triestige reacties. Man man... Maar ja ieder zijn mening zeker.

 • Willem van Gullik

  Nu nog een truuk om Andèrlect aan toeschouwers te helpen....

 • René Schoeters

  2 miljoen voor een spits, zegt alles!

 • Tomy Segers

  Als ze eerst Santini moeten verkopen voor ze een spits kunnen aantrekken dan zegt dat vooral iets over de krenterigheid van de voorzitter. De man van een paar miljard euro....