Chadli trekt voor één jaar naar Anderlecht: “Nacer maakt het team compleet”

Photo News
De transfer van Nacer Chadli (30) naar Anderlecht is officieel. De Rode Duivel kwam deze ochtend met een bestelwagen aan op Neerpede, waar de laatste details werden afgerond. Chadli komt over van AS Monaco, het gaat om een huur voor één seizoen zonder aankoopoptie. “Nacer maakt het team compleet”, legt sportief directeur Michael Verschueren uit. 

Daar is hij, Nacer Chadli. Nadat hij gisteren werd gespot in Brussel, is de nieuwe aanwinst van Anderlecht deze ochtend met een bestelwagen aangekomen op Neerpede. Daar werden de laatste details afgerond, waarna de deal werd geofficialiseerd. Chadli wil in Brussel opnieuw toegroeien naar zijn beste niveau, om zo zijn EK-selectie veilig te stellen. Bij paars-wit, dat de competitie met twee op negen begon, kan hij op de flank staan, maar ook als middenvelder spelen. 

 “We werkten de afgelopen maanden hard aan de opbouw van de ploeg. We zetten volop in op de jeugd, maar investeren ook in een aantal ervaren spelers om de jongeren naar een hoger niveau te tillen. Chadli is daar één van”, legt sportief directeur Michael Verschueren uit. “Nacer maakt het team compleet. We zijn ervan overtuigd dat we, met de ploeg die we nu hebben, de verwachtingen van de fans zullen inlossen.”

Photo News

Als tiener vertrok Chadli vanuit de jeugd van Standard naar Nederland, waar hij via AGOVV en FC Twente snel naam maakte. Daarna ging het naar de Premier League, met een succesvolle passage bij Tottenham. Toen hij daar vertrok naar West Brom ging het bergaf, ook bij zijn laatste club AS Monaco kwam hij te weinig in het stuk voor.  

Anderlecht maakt daar nu handig gebruik van. Het huurt Chadli voor één seizoen zonder aankoopoptie van de Fransen. Meer dan een maand geleden had Vincent Kompany Chadli al eens gepolst. Met de 56-voudige Rode Duivel (zes goals, waarvan die tegen Japan op het WK de wereld rondging) haalt RSCA alles binnen wat het nodig heeft: ervaring, polyvalentie, maar vooral kwaliteit.

Chadli aangekomen op Neerpede.
Gianni Barbieux Chadli aangekomen op Neerpede.
Chadli aangekomen op Neerpede.
Gianni Barbieux Chadli aangekomen op Neerpede.
Gianni Barbieux
Chadli aangekomen op Neerpede.
Gianni Barbieux. Chadli aangekomen op Neerpede.182 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Allard Emile

  eric debanne~de Brugse rodelgazet, weet beter dan iedereen wie en wat een club moet kopen om te blinken! En wat jeugdopleiding betreft heeft hij ook zijn woordje te zeggen, vooral wat de Brugse jeugd doorstrooming betreft!

 • Roos Desreveaux

  chadli is altijd een goede speler geweest, alleen heeft hij wat malchance gehad bij west bromwich albion van de ene kwetsuur in de andere te geraken en monaco, dat is een heel ander verhaal, zie hoe het met tielemans is gegaan, en waar staat hij nu in engeland, hij is de spelmaker van leicester. chadli kan veel goeie diensten bewijzen, de enige waar ik een kruis over maak is nasri.

 • Carlos Simonis

  Echte goede toppers voetballen niet in Belgie of Nederland. Die gaan of zitten in het buitenland. Toen Ruud Vormer ( met alle respect) in 2017 als beste voetballer van Belgie werd uitgeroepen, zeg dat meer dan genoeg. Alleen Saoedi-Arabië had belangstelling voor hem, waar hij miljoenen kon verdienen. Geen enkele andere europese subtop had belangstelling voor hem. Dus voor Anderlecht en andere clubs komen echt geen grote namen.

 • Robert De Meulder

  Ik hoor hier dat Chadli en Nasri de jeugd naar een hoger niveau moeten tillen.Bij normale ploegen doet de trainer dat.

 • Bart Karmel

  Bij de concurrentie zitten ze duidelijk met een ei in hun broek! Wat bij RSCA aan het groeien is, baart hen duidelijk zorgen. Zoveel tijd en energie ze posten om wat komt te onderdrukken. Niets kan RSCA tegenhouden. Hoeveel Duivels spelen nu bij RSCA, of omgekeerd, hoeveel RSCA'ers (of achtergrond) spelen nu bij de RD, top in de wereldrangschikking?? Juist ja! COYM!