Camera’s volgen Vincent Kompany voor lucratieve documentaire over zijn terugkeer naar Anderlecht

Photo News
Anderlecht zou zot zijn het niet te doen. Paars-wit werkt aan een reeks of documentaire over de ­terugkeer van Vincent Kompany. De opbrengsten gaan deels naar Kompany zelf, al kan het zijn dat dit geld naar een goed doel gaat.

Een “Netflixserie”, zo wordt het op Neerpede omschreven. Maar evengoed kan het een documentaire ­worden — alle opties liggen open. Sinds Vincent Kompany opnieuw bij Anderlecht is, volgt een cameraploeg elke beweging van de Rode Duivel. Dat gaat ver: er wordt gefilmd in de kleedkamer, waar Kompany speecht, maar evengoed op de bus, het trainingsveld en in de revalidatieruimte. Alles wat Kompany dezer dagen onderneemt, is blijkbaar interessant ­genoeg om in beeld te brengen — nu al is er overvloed aan stuff. Het zegt veel over de status die de speler-manager binnen de club geniet.

Coördinator van de ganse onderneming, waarvan niet geweten is wanneer ze ‘af’ moet zijn, is Klaus Gaublomme. Dat hoeft niet te verbazen: Gaublomme is een ­zakenpartner van Kompany — de twee stampten destijds samen Bonka Cirkus uit de grond, het bedrijf dat het programma ‘Iedereen Duivel’ in aanloop naar het WK 2014 produceerde — en een creatieve duizendpoot. Hij heeft een achtergrond in de muziek- en tv-wereld. De laatste weken was Gaublomme regelmatig op Anderlecht, zelfs in een trainingspak van de club, vaak in de nabijheid van Kompany.

Kassa

Wat Anderlecht onderscheidt van bijvoorbeeld Club Brugge, dat vorig seizoen in de play-offs ook exclusieve beelden achter de schermen maakte, is dat het zijn product wil vermarkten. Paars-wit wil geld verdienen aan Kompany. Hoeveel RSCA investeert en wat het wil cashen, is niet duidelijk, maar het is wel zo dat ook Kompany langs de kassa kan passeren. Dat valt te verklaren door zijn portret- en beeldrechten. Op Anderlecht valt te horen dat het niet zeker is dat Kompany die centen zal opeisen. Het is een denkpiste om het geld weg te schenken aan een goed doel, maar in se is over dat luik nog geen concrete beslissing genomen

Nog dit: er is zeker een markt voor dergelijke projecten. Gelijkaardige initiatieven van Manchester City en Tottenham brachten naar verluidt zo’n tien miljoen euro op. Al hebben die clubs natuurlijk een veel grotere uitstraling en economische waarde dan Anderlecht. 

BELGA42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Carlos ik persoonlijk heb in mijn leven ongeveer 5700 a 6000 wedstrijden LIVE bijgewoond met een record van 11 wedstrijden op één week en dit in gans Europa en van wereldelftallen tot en met provinciale en provinciale jeugdselecties en tornooien. Maar ook ik heb dikwijls trainers-coaches die op een veel lager niveau bezig waren veel verstandiger dingen horen roepen en uitleggen dan veel ex-vedetten die dachten dat zij HET voetbal heruit gevonden hadden. Voorbeelden daarvan genoeg.

 • Frederik Janssens

  Een goed doel zou zijn de opbrengst ervan in de club zelf te pompen. Ze zullen het hard nodig hebben. Dat zou pas groots zijn van Vincent Kompany ipv dat hij zelf het geld casht.

 • Sam Valkenborgs

  Schrijnend. Alles loopt mis met Kompany op Neerpede en dan nog munt willen slaan uit een docu. Het geld is écht op daar.

 • Johan Hendrickx

  Wat is daar de meerwaarde van? Juist, niets, enkel nog wat extra ego vr VK!

 • Ronny Popelier

  Sommigen kunnen gewoon nooit verdragen dat iemands anders veel succes en of mooie carrière opbouwen idg nu Vincent Kompany. Kijk maar eens wat Vincent bereikte en wat voor aanzien hij krijgt in Europa, en ihb de Premier L. Daar spreken ze andere taal, dan sommige hier met hun jaloerse café praat. Vincent verdient respect en is een voorbeeld voor velen.