Bruno: "Ik zou graag hier blijven, Anderlecht is de club van mijn hart"

BELGA
Massimo Bruno heeft het moeilijk om zich door te zetten bij Anderlecht. Hij praat over de wedstrijd tegen Zulte Waregem, over Teodorczyk, over Kara en over zijn eigen toekomst. "Ik zou graag hier blijven, Anderlecht is de club van mijn hart", zegt hij.

"Het is jammer van onze wedstrijd in Lokeren." Bruno zucht terwijl hij het zegt. Paars-wit speelde vorige week dramatisch op Daknam, maar pakte wel een punt.  "Het was echt geen goeie match. Ik kan moeilijk uitleggen wat er gebeurd is. Weet je: elke grote ploeg heeft wel eens een minder moment. Maar het vertrouwen blijft. We blijven verdergaan op ons elan van de weken vóór Lokeren. Maar het heeft onze positieve dynamiek zeker niet verstoord."

Sinds de heenwedstrijd tegen Zulte Waregem (3-2-verlies, red.) lijkt er veel veranderd bij Anderlecht. Meer strijd, meer passie, een beetje meer van alles. "Goh, ik vind van niet", pikt Bruno in. "We hebben altijd gezegd dat we een jonge ploeg zijn die mekaar in het begin van het seizoen beter moesten leren kennen. Nu begint dat match per match te komen. We werken goed samen en dan worden de resultaten beter."

BELGA

Voor Bruno zelf blijft het een wisselvallig seizoen. De ene keer in de basis, de andere keer op de bank. "Het is de coach die beslist", blijft hij op de vlakte. "Ik kan alleen hard werken op training in de hoop dat ik de coach op die manier overtuig. Mijn toekomst? Ik stel me die vraag eigenlijk niet. Anderlecht heeft die sleutel in handen. Ze hebben een aankoopoptie die ze kunnen lichten. Als ze dat niet doen.... Het kan snel gaan in het voetbal. Mocht er een ploeg aankloppen met een mooi project, moet je daar als voetballer over nadenken. In een carrière weet je nooit wat er kan gebeuren. Maar ik zou graag hier blijven, ja. Dit is de club van mijn hart. Ik weet ook dat ze mij bij Leipzig nog volgen, al zal het moeilijk zijn voor de jongens die worden verhuurd. Ze spelen echt een fantastisch seizoen, he."

De 'talk of thé town' in Anderlecht gisteren was natuurlijk de afwezigheid van Lukasz Teodorczyk op de Gouden Schoen. "Hij heeft meegetraind, maar we hebben er niet over gesproken. Of het aan hem vreet dat hij al twee wedstrijden niet gescoord heeft? Neen, hij is nog steeds dezelfde. Het feit dat jullie zoiets vragen, geeft aan dat hij een topper is. (lacht) Hij heeft slechts twee wedstrijden niet gescoord."

Zondag kan Anderlecht ook opnieuw rekenen op Kara Mbodj. Terug van de Africa Cup, de transferperikelen verdreven. "We kennen allemaal zijn kracht en zijn sterktes", besluit Bruno. "Kara is fysiek én mentaal bijzonder sterk. Hij is de 'patron' van de verdediging."

Photo News