Boskamp over het debacle De Maio: "Anderlecht gaat af als een gieter"

© Bart Leye
Elk weekend geeft Jan Boskamp zijn ongezouten mening in Het Belang van Limburg. Vandaag is de 67-jarige Nederlandse analist bijzonder hard voor de ploeg waar hij tussen 1993 en 1997 trainer was, Anderlecht.

Dat paars-wit kersverse aanwinst Sebastian De Maio - die begin juli werd weggeplukt bij Genoa - na enkele weken alweer laat vertrekken, kan volgens Boskamp niet door de beugel. "Ik vind dat Anderlecht afgaat als een gieter. De Maio werd voor 3,5 miljoen euro gehaald en werd aangekondigd als de verlosser, de nieuwe leider van de verdediging. Maar al in zijn eerste wedstrijd zag je dat hij de draaicirkel van een stoomboot heeft. Als je hem dan nog in dezelfde transferperiode alweer van de hand doet, maak je je belachelijk. Het verbaast me trouwens nog het meest dat een topploeg als Fiorentina hem haalt. Dat wordt nu uitgelegd als heimwee, maar dat is gelul."

Bovendien rommelt het al een tijdje bij Anderlecht. Vorige maand was er ook al het incident tussen spits Stefano Okaka en coach René Weiler. De Italiaan werd prompt naar de B-kern gestuurd en wacht nog altijd op een nieuwe club. "De Maio was na Okaka al de tweede speler die naar het tweede elftal werd teruggezet na een aanvaring met coach Weiler. Tegenwoordig zijn spelers nu eenmaal mondiger. Dat is normaal, maar blijkbaar was die trainer dan toch op zijn pik getrapt. Je leest dan ook nog dat De Maio door een makelaar bij Anderlecht is gekomen en dat hij niet gescout is. Als dat zo is, is het Anderlecht-onwaardig. Je moet op je scouting vertrouwen. Het valt me trouwens op dat het daar bijzonder onrustig is."

Photo News