Exclusief voor abonnees

Bolasie hield Anderlecht met drie goals in play-off 1-race: “Ik blijf een speler voor Premier League”

Yannick Bolasie.
Photo News Yannick Bolasie.
In no time ontpopte ­Yannick Bolasie (29) zich tot een smaakmaker in onze competitie. De ­fameuze 43 seconden-transfer mag nu al in het categorietje voltreffers. Met zijn drie goals hield hij paars-wit eigenhandig in de top zes én de race voor play-off 1. Zijn babbel blijkt even vlot als zijn dribbel.

Doe het verhaal eens van je transfer en de stress die er heerste vlak voor middernacht toen het administratief nog helemaal in de soep dreigde te ­lopen?

«Ik zat op het oefencomplex (in Neer­pede, red.) en was eigenlijk heel ontspannen. Ik ging ervan uit dat alles ­geregeld was. Maar die documenten kwamen maar niet binnen. Toen werd iedereen toch wat nerveus en 43 seconden voor middernacht begon er iemand te roepen en was het toch nog op tijd rond. Ik maak er nu nog grapjes over met die man (Johan Plancke, red.).»

Had je hier nu niet gezeten, mocht ­Romelu Lukaku niet zo’n goede vriend van je zijn?

«Zover zou ik misschien niet gaan. Toen Anderlecht ter sprake kwam, ben ik wel meteen met hem gaan praten. Hij woonde aan de overkant van de straat. Hij zei me gelijk: ‘Ga!’. Toen wist ik dat er qua accommodaties et cetera al geen probleem zou zijn, want ‘Rom’ heeft op dat vlak wel wat standaarden. Uiteindelijk dacht ik: ‘Waarom niet?’ Ik heb ook met Mbokani en Mbemba gesproken over Anderlecht, dus het hing zeker niet alleen van ‘Rom’ af. Hij raadde me bijvoorbeeld af om naar Aston Villa te gaan en ik heb die stap toch gezet. Anderlecht was voor mij ideaal omdat ik hier kan spelen én er is druk. Ik weet dat de club nog nooit play-off 2 speelde.»

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Van Yperzele

  Remember Eupen - Anderlecht onterecht in de play-off, punten gekregen, gele kaarten niet gegeven, en de rode vergeten vergeten dank u scheids en Var, om dan nog maar te zwijgen over de vele euro's die ze gaan oprapen ten koste van AA.Gent.

 • Rudolf Jacobs

  in liverpool niet goed genoeg voor derde team ,moet je je niet afvragen wat een klasse voetbal in vlaanderen wordt gespeeld

 • Collewaert Theo

  De scheidsrechters en de VAR hebben jullie de laatste wedstrijden als minstens 4 punten cadeau gedaan plus een aantal spelers behoed voor een wekenlange schorsing. Bolasie is gewoon een ordinaire speler die een paar maal geluk heeft gehad met het maken van een doelpunt, voor de rest, zoals zondag, hem niet gezien.

 • Gaston FOUBERT

  De boeren hieronder hebben alle redenen om te zwijgen over de VAR, ze werden er vorig jaar kampioen door.

 • KEVIN VANDESTEENE

  Gestolen punten en de var ja dat is een feit